До Запоріжжя надійшли два оновлених європейських тролейбуси

09.10.2020 14:55

Ці тролейбуси бельгійського виробництва раніше експлуатувалися в Німеччині. Було проведено повний капітальний ремонт агрегатів і вузлів (за потребою деякі частини були замінені), а також фарбування кузовів. Тролейбуси брендовані традиційною вишиванкою і гербом Запоріжжя.

Виконуючий обов'язки заступника генерального директора з загальних питань КП «Запоріжелектротранс» Олег Переверзєв презентував технічні можливості нових тролейбусів.

- Наше підприємство отримало чергові двосекційні 18-метрові тролейбуси Van hool AG300Т. 6 таких тролейбусів уже експлуатуються в Запоріжжі. Зараз до нас надійшли ще два. На них встановлена більш сучасна система електронного управління тяговим двигуном та іншими силовими агрегатами. Також у цьому тролейбусі - ергономічне водійське сидіння з електронним управлінням. Водій сам встановлює комфортне для себе положення, а також може з кабіни керувати відкриттям вентиляційних люків, роботою кондиціонерів, опусканням кузова з правого боку і багатьма іншими функціями, - розповів Олег Переверзєв.

Як зазначив водій тролейбуса № 227 Володимир Тертичний, у такій «розумній» і комфортній машині він із задоволенням відпрацьовує 8-годинну зміну.

На середніх дверях встановлений пандус для заїзду інвалідних візків.  В салоні є місце для кріплення візків. У тролейбусі 45 посадкових місць. Машина обладнана аварійним автономним ходом за допомогою дизель-генератора, який використовується в нештатних ситуаціях на дорозі. В разі обриву контактної мережі або аварії на проїжджій частині водій запускає дизель-генератор, опускає штанги-тролеї та об'їжджає перешкоду.

На тролейбусах встановлена система GPS-контролю - їх пересування містом можна відстежувати в додатку «Дозор». Також ці машини протягом двох днів будуть оснащені валідаторами для безконтактної оплати проїзду - як і весь комунальний міський транспорт.

Сьогодні протягом дня тролейбус № 227 закінчить необхідну обкатку без пасажирів, і вже з 10 жовтня вийде на маршрут № 14.