У Вознесенівському районі відбулося засідання районної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати

28.09.2017 12:00

27 вересня під головуванням заступника голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району Максима Крайнього відбулось засідання районної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення) пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

З метою посилення контролю за погашенням заборгованості із заробітної плати, розвитку соціального діалогу між владою, роботодавцями та профспілками на засідання комісії були запрошені керівники 11 підприємств Вознесенівського району всіх форм власності, де є ознаки мінімізації заробітної плати.

За результатами засідання отримана інформація від керівників про ситуацію, яка склалася на підприємствах, розглянуті письмові пояснення керівників підприємств щодо мінімальних гарантій в оплаті праці.

Комісією надано роз'яснення про необхідність дотримання чинного законодавства: своєчасної виплати заробітної плати та неприпустимість її заборгованості. В ході засідання були визначені шляхи вирішення існуючих проблем, проаналізовані помилки при поданні звітності, надані консультації по можливості їх усунення.

- За результатами засідання робимо висновок, що в даний час зберігається тенденція отримання позитивних результатів роботи нашої комісії, - сказав голова комісії Максим Крайній.