У Запоріжжі розпочала працювати ще одна сучасна бібліотека

10.10.2020 09:00

Сьогодні у Запоріжжі після капітального ремонту розпочинає працювати ще одна сучасна бібліотека. Це Центральна міська дитяча бібліотека, розташована за адресою вул. Олександрівська, 51 в Олександрівському районі. Напередодні готовність бібліотечного закладу до відкриття перевірив міський голова Володимир Буряк.

У Запоріжжі продовжується реалізація міської програми розвитку бібліотек. За останні півтора роки отримали нове життя 5 міських бібліотек. Вони розташовані за адресами вул. Гоголя, 66; пр. Соборний, 173; пр. Маяковського, 7, вул. Ситова, 6; вул. Історична, 45. Тепер завершено капітальний ремонт ще одного, шостого, бібліотечного закладу – Центральної міської дитячої бібліотеки, яка розташована за адресою вул. Олександрівська, 51.

Оновлений бібліотечний заклад розпочав працювати сьогодні. Напередодні міський голова Володимир Буряк перевірив якість виконаних робіт та готовність бібліотеки до відкриття.

- Ця капітально відремонтована бібліотека у черговий раз підтверджує, що ми пішли правильним шляхом. Реформа бібліотек дає результат. Мало хто вірив, що місто зможе створити такі сучасні бібліотеки, перетворивши їх на справжні культурно-мистецькі осередки у своїх районах. Плануємо продовжити розвиток бібліотек у наступному році, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що у Запоріжжі змогли першими в Україні розпочати справжнє реформування міських бібліотек. Не скорочено жодного працівника, підвищено заробітну плату бібліотекарям, створюються сучасні бібліотеки.

- У багатьох були побоювання, що реформа бібліотек приведе до їх ліквідації, скорочення працівників. Вже зараз можна переконатися, що це не відповідає дійсності. До Запоріжжя вже неодноразово зверталися представники інших міст, цікавляться, як нам вдалося досягти такого результату, - заявив Володимир Буряк.

Центральна міська дитяча бібліотека – справжній культурний центр. Її послугами користуються понад 5 тисяч дітей Олександрівського та інших районів Запоріжжя. Тепер бібліотеку розділено за віковими категоріями юних читачів. Створено ігрову кімнату для дітей. Працюватиме тут і невеличкий кінотеатр, де діти зможуть дивитися мультфільми, розвиваючі фільми. Ще однією новинкою бібліотеки стало приміщення для лялькового театру.

- Діти зможуть прочитати у бібліотеці книгу. Тут їх також навчатимуть, як проводити вистави лялькового театру. Після цього вони самостійно зможуть відтворити події прочитаної книги у ляльковому театрі, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова повідомив, що найближчим часом у Запоріжжі розпочнеться ремонт ще однієї бібліотеки. У планах на 2021 рік реконструкція кількох бібліотечних закладів. У Запоріжжі за кілька років планують оновити всі міські бібліотеки.