У Запоріжжі з'явилися 4 нових сміттєвози

12.10.2020 16:38

Підприємство «Вельтум-Запоріжжя» продовжує оновлювати свій рухомий склад. Так, сьогодні на базу приїхали 4 нових сміттєвози МАЗ: 2 одиниці на 8 м куб. та 2 одиниці - на 14 м куб.

Автомобілі придбали за оборотні кошти підприємства, уклавши угоду на кредит з одним із українських банків. Таким чином вдасться не тільки оптимізувати маршрути, а й прискорити процес збору сміття. Так, один новий сміттєвоз за одну ходку може обробити близько 60 контейнерів.

- Ми запускаємо працювати ці сміттєвози на трьох районах приватного сектору - Комунарському, Шевченківському та Дніпровському. І також один зі сміттєвозів буде обслуговувати висотний сектор Дніпровського району. Ми намагаємося вдосконалюватися, тому й надалі будемо оновлювати автопарк. Як і контейнерний парк - будемо поступово замінювати та встановлювати європейські баки, - розповів генеральний директор підприємства «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак.

Нова техніка знаходиться на дворічній гарантії постачальників. Також вони заявляють про поліпшені технічні характеристики автомобілів. Таким чином забезпечується безперебійна робота зі збору сміття.

Один сміттєвоз коштував підприємству в 2-2,5 млн грн в залежності від обсягу кузова.

- Надали кредит підприємству на три роки на суму 5,9 млн грн. Відсоткова ставка одна з найбільш лояльних в Україні - 13% річних. Прийняте рішення про поставку ще одного сміттєвоза. І що ще дуже важливо, що оновлення рухомого складу підприємства не тільки прискорить процес збору сміття, а й знизить викиди в атмосферу на 480 тонн на рік, - зазначив директор обласної дирекції підприємства «Укргазбанк» Андрій Селезньов.

Нагадаємо, підприємство «Вельтум-Запоріжжя» знаходиться в частковій власності міста. Жителям Запоріжжя воно надає послуги з вивезення сміття.