До 250-річчя Запоріжжя випустили спеціальні марки

13.10.2020 12:40

З нагоди 250-річчя Запоріжжя «Укрпошта» випустила спеціальну марку з видами нашого міста. Сьогодні відбулася урочиста церемонія спецпогашення маркованого конверту з цією маркою. У заході взяли участь міський голова Володимир Буряк, представники «Укрпошти», обласного художнього музею, філателісти.

Цього року Запоріжжя святкує 250-річчя від дня заснування міста. Через епідемію коронавірусу вирішено відмовитись від проведення масових заходів, щоб не ризикувати життям та здоров’ям запоріжців. У той же час передбачено організувати низку знакових подій, щоб містяни відчули атмосферу свята.

У парку Вознесенівському та парку Трудової Слави робітниками КРБП «Зеленбуд» створені квіткові композиції та встановлені фігури, які вже оцінили запоріжці. У місті презентовано Музей історії архітектури Запоріжжя, який розпочне роботу у листопаді. Створено мурал, присвячений 250-річчю міста, який буде презентовано на цьому тижні.

Ще однією подією стало створення спеціальних марок до 250-річчя Запоріжжя з видами міста. Сьогодні відбулась церемонія спецпогашення поштової марки на честь ювілею міста. Захід відбувся у поштовому відділенні №5, розташованому за адресою пр. Соборний, 133. У ньому взяли участь міський голова Запоріжжя Володимир Буряк, завідувач відділу обласного художнього музею Антоніна Білявська, директор Запорізької дирекції АТ «Укрпошта» Юлія Боровик, голова обласної Асоціації філателістів Юрій Нікітін.

Міський голова Володимир Буряк відзначив, що Запоріжжя має багату історію, тому 250-річчя нашого міста є подією для всієї України. Це підтверджує і випуск «Укрпоштою» спеціального маркованого конверту до ювілею Запоріжжя.

- Запоріжжя святкує 250-річчя. Мені приємно, що цього року наше свято має статус державного. В умовах коронавірусу місто відмовилося від масових заходів, але це не зменшує значення святкування. Впевнений, що створення марки до ювілею міста також є значною подією для Запоріжжя. Вона збереже пам’ять про цю подію на багато років, займе гідне місце у колекціях філателістів, - сказав Володимир Буряк.