У Запоріжжі відбудеться IV міжнародний «Еко Форум - 2020»

13.10.2020 16:02

З 15 по 17 жовтня у виставковому центрі «Козак-Палац» пройде IV «Еко Форум – 2020». Захід відбудеться з дотриманням умов карантину і традиційно об’єднає експертів з питань екології та охорони довкілля, представників бізнесу, науки та освіти. Більш детально про особливості організації й проведення цьогорічного екофоруму організатори розповіли у ході пресконференції, яка відбулася сьогодні, 13 жовтня, у торгово-промисловій палаті.

Кліматичні зміни, а також їх вплив на світову, українську та регіональні економіки – наскрізна тема цьогорічного «Еко Форуму - 2020».

Організаторами заходу виступають Запорізька міська рада, Запорізька торгово-промислова палата, за підтримки міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, міністерства освіти і науки України, ЗОСПП «Потенціал» та ін. Проведення форуму також підтримали міжнародні партнери.

- Підпишемо «Угоду 30-30-30» у форматі Європейської ініціативи «Угода мерів», яка стосується зменшення викидів СО2 в атмосферу щонайменше на 30% в результаті 30% зростання енергоефективності до 2030 року. Під час другого дня форуму відбудеться всеукраїнський конкурс студентських робіт, присвячений темі екології, а під час третього - всеукраїнська акція «Озеленення України», в якій місто бере активну участь. Ми виділили близько 14 локацій по всьому місту для озеленення, - зазначив радник міського голови Валерій Еделєв.

У рамках форуму проходитимуть виставки, конференції, презентації, семінари, у тому числі й у форматі онлайн за участю спікерів з країн Європейського Союзу. Крім того, передбачена й онлайн-трансляція основних подій заходу. Більш детальну інформацію можна знайти за посиланням, а також на офіційній сторінці заходу в Фейсбук.

Зазначимо, екофорум пройде за умови дотримання всіх протиепідемічних вимог. Так, попередньо була запроваджена безконтактна реєстрація учасників з метою попередження скупчення людей на вході до виставкового центру «Козак-Палац». Допустима їх кількість на кожному з двох поверхів будівлі – 220 осіб – відповідно до вимог «жовтої» карантинної зони, в якій зараз знаходиться Запоріжжя. Також будуть передбачені окремі входи й виходи для охочих споглянути виставку або приєднатися до участі в обговореннях.

Відвідувачам на вході проводитиметься температурний скринінг. Також буде соціальне дистанціонування й масковий режим, здійснюватиметься регулярна вентиляція приміщень, будуть організовані окремі місця для обробки рук антисептиком.