Запорізький Червоний Хрест звітував про три роки благодійності та милосердя

13.10.2020 16:20

Сьогодні пройшла 25-та звітно-виборча конференція Запорізької обласної організації Червоного Хреста України, на якій були підбиті підсумки роботи за попередні три роки та визначені пріоритети діяльності на наступний звітний період.

Як зазначила голова Запорізької обласної організації товариства Червоного Хреста України Оксана Бекетова, на конференцію також були запрошені представники органів державної влади, департаментів соціального захисту населення та охорони здоров’я, Державної служби надзвичайних ситуацій, волонтери.

- Ми запросили сьогодні представників партнерських організацій, установ – усіх, хто активно допомагає у нашій роботі. Головним видом діяльності Червоного Хреста було і залишається – допомагати тим членам суспільства, які найбільше потребують допомоги. Протягом звітних трьох років нужденним була надана допомога у розмірі понад 6 мільйонів гривень. Це і гроші міжнародних партнерів, і кошти, надані соціально відповідальним бізнесом, і членські внески громадян. Тільки партнерська діяльність є ефективною у благодійності, - зазначила Оксана Бекетова.

Запорізька обласна організація Червоного Хреста України підтримує відносини з благодійними міжнародними організаціями, приймає і розподіляє між нужденними тонни вантажів і сертифікати на придбання медпрепаратів. За три роки благодійну допомогу – переважно з Франції та Фінляндії - отримали дві тисячі запорізьких родин. Під егідою Запорізького Червоного Хреста діє загін швидкого реагування (визнаний кращим в Україні), волонтерські угрупування, а також на постійній основі – курси першої медичної допомоги. В області від Червоного Хреста працюють 12 банків одягу, які щоденно відвідують сотні людей. Також у холодну пору року тисячі безхатченків забезпечуються гарячими обідами. За підсумком конференції робота організації була визнана задовільною.

Останні сім років обласний Червоний Хрест опікується вимушеними переселенцями, яких воєнне лихо примусило покинути свої домівки на сході України. Від їх імені подяку працівникам Червоного Хреста висловила член Консультаційної ради при міському голові з питань внутрішньо переміщених осіб Олена Макайя.

- Сьогодні виступаю с почесною місією – передаю Лист подяки від Запорізького міського голови керівнику обласного Червоного Хреста Оксані Бекетовій. Володимир Буряк знає, яку благородну справу робить запорізький Червоний Хрест. Це підтримка тих, хто потрапив у складні життєві обставини - людей похилого віку, осіб з інвалідністю, малозабезпечених сімей та дітей-сиріт, вимушено переміщених осіб. Я сама переселенка, і саме Червоний Хрест надав дуже велику підтримку, коли ми приїхали в Запоріжжя. Це була організація, до якої ми звернулись у першу чергу. Ми отримували й продуктові набори, й одяг, і психологічний супровід. Червоний Хрест завжди поруч, коли люди потребують допомоги, - зазначила Олена Макайя.