У Запоріжжі продовжують дезінфікувати місця загального користування

13.10.2020 17:17

Щодня обробці дезінфікуючими розчинами підлягають всі лавки в скверах, зупинкові комплекси та громадський муніципальний транспорт. Таким чином комунальні служби запобігають поширенню коронавірусної інфекції в місцях масового скупчення людей.

Так, представники КРБП «Зеленбуд» розповіли, що за день у Вознесенівському районі обробляють від 14 до 16 зупинкових комплексів, де буває найбільш людно. Для дезінфекції обирають перевірені розчини. Роботу ведуть системно з початку коронавірусної епідемії.

- Дезінфекція проходить щодня, намагаємося охопити час з 11.00 до 15.00, коли людей найменше, щоб не спричиняти незручності. Використовуємо один із ефективних найпоширеніших дезінфікуючих засобів. Будемо продовжувати цю роботу й надалі, - розповів начальник ділянки по Вознесенівському району КП «ЕЛУАШ» Максим Кікош.

Також регулярно проходить обробку весь міський громадський транспорт - 100 автобусів, 44 тролейбуси та 70 трамваїв.

- Весь рухомий склад обробляється повністю - 2 рази на день - на ніч проводимо зовнішню і внутрішню мийку. Обов'язково дезінфікуємо всі поверхні - рукоятки, поручні, панелі, сидіння. Для обробки використовуємо дезінфікуючий розчин, в якому немає хлору. Зручно, адже потім не залишається різкого запаху. І другий раз на день - під час обідньої перерви - також обробляємо всі поверхні, - розповів т.в.о. заступника генерального директора з загальних питань КП «Запоріжелектротранс» Олег Переверзєв.

Крім цього, перед виходом на лінію співробітники підприємства щоранку проходять медогляд. Якщо є скарги на здоров'я, ознаки хвороби або температура – до роботи не допускають.

Заходи з дезінфекції громадських місць тривають.