Запоріжжя відзначає День захисника України та 77-у річницю визволення від нацистських загарбників

14.10.2020 11:50

Міський голова Володимир Буряк та представники ветеранських організацій взяли участь в урочистому покладанні квітів на Алеї Бойової Слави. Захід відбувся у рамках відзначення Дня захисника України та 77-ї річниці визволення нашого міста від нацистських загарбників. Його було проведено з обмеженою кількістю учасників та з дотриманням карантинних вимог.

14 жовтня Запоріжжя відзначає не лише День міста, День захисника України, а і річницю визволення міста від нацистських загарбників. Традиційно у цей день запоріжці згадують тих, хто брав участь у визволенні Запоріжжя. Ще більш символічним для нашого міста це свято стало після проголошення 14 жовтня Днем захисника України.

Кожен рік у Запоріжжі 14 жовтня відбувалися мітинги та інші масові заходи, присвячені Дню захисника України та річниці визволення міста. Нажаль, цього року запоріжці були вимушені відмовитися від проведення таких заходів. Причина - небажання ризикувати життям та здоров’ям містян під час епідемії коронавірусу, яка продовжує поширюватися по всій Україні та на території інших країн.

У той же час запоріжці не могли не згадати тих, хто визволяв Запоріжжя 77 років тому, а також сучасних захисників України. Тих, хто сьогодні захищає незалежність та територіальну цілісність нашої держави. Сьогодні на Алеї Бойової Слави відбулося урочисте покладання квітів, присвячене Дню захисника України та Дню визволення міста від нацистів.

Квіти до монументу поклали міський голова Запоріжжя Володимир Буряк та представники ветеранських організацій. В умовах карантину захід було організовано з урахуванням карантинних обмежень та обмеженою кількістю учасників.