У Запоріжжі створили мурал на честь 250-річчя міста

14.10.2020 15:39

Мурал, присвячений 250-й річниці Запоріжжя з’явився на фасаді будинку на пр. Соборному, 60. Це стилізований портрет історика та громадського діяча Якова Новицького, також на муралі видно і Хортицю, і сучасні будівлі.

Стріт-арт об’єкт у нашому місті створив відомий художник родом з Києва, який втілює свої художні задуми на вулицях Брукліна та робив розписи в офісах відомих на весь світ брендів і в київському метрополітені – Михайло Тютюнник. До речі, локацію художник обирав сам – із більш ніж десяти запропонованих.

Сьогодні міський голова Запоріжжя Володимир Буряк особисто подякував Михайлу та передав йому на згадку про наше місто подарунок.

- Новий мурал став дійсно окрасою міста. Він дуже креативний. Загалом це вже 10-й витвір мистецтва, який прикрасив фасади будівель Запоріжжя. До речі, навпроти цього будинку знаходиться майдан Волі та сквер Прикордонників, де ми плануємо встановити пам’ятник загиблим воїнам АТО й ООС. Проведемо конкурс, під час якого буде обрано кращу проєктну пропозицію. Кошти на виготовлення пам’ятника будуть закладені в бюджеті міста на наступний рік, - зазначив Володимир Буряк.

Нагадаємо, на честь ювілею Запоріжжя «Укрпошта» випустила спеціальні марки з видами міста. Мурал і нова марка мають спільний дизайн, а отже наше місто отримало своєрідне привітання в різному форматі – від найменшого до наймасштабнішого.