Почесних громадян міста та ветеранів привітали зі святом

14.10.2020 17:45

У Запоріжжі привітали з Днем міста та 77-ю річницею визволення міста від нацистських загарбників Почесних громадян Запоріжжя та представників ветеранських організацій. Урочистий захід, організований з обмеженою кількістю учасників та з дотриманням карантинних вимог, відбувся сьогодні у концертному залі імені Глінки. У ньому взяв участь і міський голова Володимир Буряк.

Сьогодні у Запоріжжі привітали з Днем міста та 77-ю річницею визволення міста від нацистів Почесних громадян та представників ветеранського активу. Захід було проведено у концертному залі ім. Глінки. З урахуванням карантину кількість учасників була обмежена, а відбувався він з дотриманням карантинних вимог.

Зі святом Почесних громадян Запоріжжя та ветеранів привітав міський голова Володимир Буряк.

- Цього року ми святкуємо 250-річчя Запоріжжя. Впевнений, що у серці кожного з вас є гордість за рідне місто. За останні роки багато, що вдалося зробити. Все це зроблено завдяки людям, які живуть у Запоріжжі, у тому числі і завдяки вам, спільними зусиллями запоріжців, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що Запоріжжя продовжує розвиватися. За кілька останніх років у місті багато зроблено для розвитку комунального громадського транспорту. Придбано 95 великих автобусів, 18 тролейбусів та 13 європейських трамваїв. Продовжується збирання власних запорізьких трамваїв у рамках програми «Запорізький трамвай», відновлення зон відпочинку та багато іншого.

Не залишається поза увагою і запорізька медицина. Це особливо важливо в умовах коронакризи. Місто продовжує фінансувати власні міські соціальні, медичні програми для ветеранів. Допомагає міський бюджет і ветеранським організаціям. Запоріжжя не планує зупинятися на досягнутому, адже попереду ще багато роботи.

Також Володимир Буряк вручив відзнаки новим Почесним громадянам Запоріжжя, рішення про присвоєння їм цього звання було прийняте на сесії міської ради цього року.