У Запоріжжі тривають планові ремонти житлових будинків

15.10.2020 14:30

Цього тижня керуюча компанія «Місто для людей» ремонтує сходи в під’їзді будинку №4 по вулиці Таганській. Роботи виконують згідно з графіком поточних ремонтів житлового фонду, що перебуває в обслуговуванні компанії.

Будинок № 4 по вулиці Таганській – двоповерховий. Він був побудований ще у 1953 році. Його особливістю є дерев’яні сходи, що ведуть до другого поверху. Мешканці одного з під’їздів почали скаржитися на незадовільний стан сходинок, тому було прийняте рішення виконати їх заміну.

- Це досить незвичайна робота, тому що переважна більшість багатоповерхових будинків мають бетонні сходи, а тут вони дерев’яні. Ще однією особливістю було те, що заміну необхідно було виконати за один день, поки мешканці були на роботі. Інакше вони б не змогли потрапити до своїх квартир, - розповіла прессекретарка керуючої компанії «Місто для людей» Валерія Ситник.

Наразі в будинку тривають оздоблювальні роботи. Сходинки зверху покривають ОСП плитами, які захищають дерево від зношення. Потім їх пофарбують.

Будинок обслуговується на умовах індивідуального договору, тож мешканці мають змогу обирати види робіт та їх пріоритетність. Зокрема тут жителі відмовились від прибирання під’їздів та прибудинкової території, натомість побажали більше уваги приділити технічному обслуговуванню мереж, конструктивних елементів будинку. Крім того, нещодавно тут виконали дератизацію та дезінсекцію за заявкою жителів.