Запоріжжя готове приймати матчі групового етапу Ліги Європи

15.10.2020 16:31

Сьогодні, 15 жовтня, відбулась нарада з приводу проведення у місті домашніх матчів ФК «Заря», яка у межах групового етапу Ліги Європи зіграє з португальською «Брагою», грецьким «АЕК» та англійським «Лестером». Участь у нараді взяли заступник міського голови Анатолій Пустоваров, представники ФК «Заря», Федерації футболу України, департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради, а також правоохоронних органів.

Цього року ФК «Зоря», який з 2014 року базується в Запоріжжі, завоював бронзові медалі Чемпіонату України з футболу. Це дозволило клубу напряму потрапити до групового турніру Ліги Європи. Керівництву міста та ФК «Зоря» вдалося домовитися про те, що матчі групового етапу відбудуться в Запоріжжі.

Нині місто забезпечило належний стан стадіону "Славутич Арена" та його інфраструктури. Ще в 2017-2018 роках у Запоріжжі виконали значний обсяг робіт для розвитку стадіону. Зокрема замінено освітлення, встановлені нові сидіння, відремонтовано дах, встановлено пропускні турнікети, які відповідають вимогам безпеки міжнародних матчів. Також цього року виконано додаткові роботи з оновлення приміщень та комунікацій, що дало змогу отримати відповідний сертифікат від комісії УЄФА для проведення матчів міжнародного рівня.

- Ми дуже пишаємося тим, що можемо приймати в себе матчі такого рівня. Наш стадіон та його інфраструктура не гірші за інші, адже ми вже давно ведемо роботи з його постійної модернізації. Наразі наше головне завдання - провести всі матчі гідно та головне - безпечно, - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

Розклад ігор групового раунду Ліги Європи в Запоріжжі за участю ФК «Заря»:

  • «Заря» (Луганськ) - «Брага» (Португалія) – 29.10.2020, з 20:00 до 22:00
  • «Заря» (Луганськ) - «АЕК» (Греція) – 5.11.2020, з 22:00 до 24:00
  • «Заря» (Луганськ) - «Лестер» (Англія) – 3.12.2020, з 20:00 до 22:00

Матчі відбудуться з дотриманням усіх карантинних вимог та рекомендацій міністерства охорони здоров'я України.