У Запоріжжі привітали перших малюків, які народилися на День міста

15.10.2020 17:05

Протягом 20 років в Запоріжжі існує традиція - вітати батьків новонароджених, які з'явилися на світ у день народження міста - 14 жовтня. Поточний рік не став винятком. Цього разу першою народилася дівчинка в пологовому будинку №9 і хлопчик в пологовому будинку №3. Сьогодні представники міської влади приїхали до молодих батьків, щоб вручити їм корисні подарунки.

Нова мешканка Запоріжжя з'явилася на світ о 2:18 ночі в пологовому будинку №9 Хортицького району. Вага немовляти - 3240 г, зріст - 54 см. Батьки назвали дівчинку Суламіта - означає «досконала», «мирна». Для обох ця дитина - перша. За їх словами, привітання міської влади сьогодні - приємний сюрприз. Родині подарували ліжечко з усім необхідним.

- У нас були партнерські пологи. Дуже переживали, щоб чоловікові дозволили бути присутнім, щоб карантинні обмеження не завадили. Зараз відчуваємо себе добре, малятко теж поводиться спокійно. Якщо так і буде далі, вже в суботу нас випишуть. Поїдемо додому з обновкою, - розповіло подружжя Лілії та Євгена Богдан.

А в пологовому будинку №3 Шевченківського району на світ першим з'явився хлопчик. Малюк вагою 3440 г і зростом 53 см народився о 12:35. Дитину назвали Всеволодом.

 - Ім'я ми вибрали ще коли почали зустрічатися. Чоловікові завжди подобалося це ім'я, і ми домовилися, що коли буде хлопчик, назвемо його саме Всеволод. Ми дуже задоволені цим пологовим будинком. Тут хороші акушери, комфортні умови перебування. Ліжечко для дитини - це дуже актуальний подарунок, думаємо, що малюкові сподобається, - каже подружжя Анжеліки й Ігоря Клеймьонових.

Цю гарну традицію будуть підтримувати й надалі.

- Ці дітлахи народилися в особливий час. Мало того, що це День міста, так це ще й велике свято Покрови, а також День захисника України. Тому ми просто не могли залишити їх без уваги. Хочеться привітати батьків і в цілому всю громадськість із тим, що в нас у Запоріжжі продовжують народжуватися діти. Ми цьому дуже раді, адже за ними майбутнє нашого міста та країни, - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.