У Запоріжжі нагородили переможців Громадського бюджету

15.10.2020 19:00

Урочиста церемонія нагородження відбулася 15 жовтня в палаці культури «Орбіта». Вона пройшла з дотриманням всіх карантинних заходів. Під час заходу були відзначені переможці поточного року.

Громадський бюджет реалізується в Запоріжжі вже п'ятий рік поспіль. Починаючи з 2016 року, кожен запоріжець може подати на конкурс свою корисну ідею і отримати кошти на її реалізацію.

- Мета нашої церемонії - популяризувати проєкт серед містян, підвести певні підсумки роботи і ще раз розповісти людям, що якщо є хороша ідея для поліпшення міста, кошти для неї можна знайти, - зазначила голова Координаційної ради з питань Громадського бюджету міста Запоріжжя Катерина Акула.

Цього разу нагородження переможців проходило з дотриманням карантинних обмежень, згідно з якими одночасно в залі може перебувати не більше 30 осіб. Всі присутні знаходилися в масках і дотримувалися дистанції.

Цього року на голосування у рамках Громадського бюджету було подано 120 проєктів, з яких шляхом онлайн-голосування жителі міста обрали 22 переможці. Їх обирали в трьох категоріях:

  • проєкти загальноміського значення (6 переможців),
  • проєкти, пов'язані з комунальними установами (9 переможців),
  • проєкти на тему житлово-комунального господарства (7 переможців).

За словами організаторів, цього року було безліч цікавих, нестандартних проєктів.

- Деякі проєкти стосуються навколишнього середовища. Так, один з них передбачає будівництво туалетів для тварин. Це європейська практика, яка нарешті дійшла до нас. Також є ідеї, як облаштувати території для вигулу собак, як організувати спеціалізовані спортивні майданчики - наприклад, скейтпарк. Тобто, ми потихеньку вчимося, набираємося досвіду і в результаті даруємо місту нові, свіжі ідеї, - розповіла Катерина Акула.

У голосуванні взяла участь рекордна кількість запоріжців - майже 19 тисяч людей. Повний список переможців можна переглянути за посиланням.