Запорізька ДЮСШ «Локомотив» оновила спортінвентар на 170 тисяч гривень

16.10.2020 12:15

Дитячо-юнацька спортивна школа «Локомотив» поповнила свою матеріальну базу новим тренувальним обладнанням, кошти на які було виділено з міського бюджету Запоріжжя.

Вже п’ятий рік поспіль всі 20 ДЮСШ міста оновлюють спортінвентар за міською програмою розвитку дитячо-юнацького спорту. За ці роки ДЮСШ «Локомотив» покращила свою матеріально-технічну базу на загальну суму понад 1,8 мільйонів гривень.

У школі, яка була заснована у 1992 році, працює 4 спортивних відділення: веслування на байдарках та каное, бокс, легка та важка атлетика, де під керівництвом 20 тренерів-викладачів займаються 413 юних спортсменів. Оскільки школа більше спеціалізується на водних видах спорту, в першу чергу вона була забезпечена якісними та сучасними байдарками та каное.

Тепер представники міської влади презентували школі 10 висококласних весел, 40 рятувальних жилетів, 8 гирь, шведські стінки, гімнастичні мати, медболи, тренажерне та легкоатлетичне обладнання – всього на суму близько 170 тисяч гривень.

Заступник Запорізького міського голови Анатолій Пустоваров зазначив, що такі події з приводу передачі спортивним школам обладнання через кілька років перетворяться зі святкових на буденні, бо міська влада й надалі буде продовжувати програму розвитку ДЮСШ.

- У 20 муніципальних спортивних школах Запоріжжя займається близько 7 тисяч дітей. Це така величезна спортивна сім’я. І за дорученням міського голови Володимира Буряка у нас протягом останніх п’яти років працює програма поліпшення матеріально-технічної бази цих шкіл. Наша мета – потурбуватися, щоб діти не думали де і чим їм займатися, як їздити на змагання. Ми підвищили фінансування спортшкіл у вісім разів. Сьогодні «Локомотив» отримує приладдя, якого йому бракувало – на суму 170 тисяч гривень. Також водна база школи мала запит на нові санвузли і душові кабіни. Вже 80 % цієї роботи виконано, за кілька тижнів вона буде завершена, - сказав Анатолій Пустоваров.

І гості, і тренери відзначили, що оновлення матеріально-технічної бази ДЮСШ «Локомотив» значно сприяє покращенню спортивних досягнень. Всі відділення школи прогресують, показують гарні результати.

Заступник директора департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради — начальник управління спорту та фізичної культури Едуард Багіров додав, що зараз департамент вже збирає заявки про потреби дитячо-юнацьких спортивних шкіл, щоб продовжувати програму їх оновлення.

- Ми бачимо, що кожне відділення «Локомотива» значно додало в майстерності. Підвищуйте свої особисті досягнення на цьому чудовому обладнанні й підкорюйте нові спортивні вершини, - побажав вихованцям ДЮСШ Едуард Багіров.