Запорізький «Водоканал» оснастили новою технікою

16.10.2020 15:16

У Запоріжжі триває оснащення комунальних підприємств. Так, КП «Водоканал» отримало 7 одиниць нової спецтехніки для вирішення аварійних проблем і надання послуг з водовідведення та водопостачання.

КП «Водоканал» оновлює свій рухомий склад щороку. Це вдається робити зокрема за рахунок інвестиційної програми підприємства. Так, з 20016 року й до цього часу в автомобільному парку оновлено 49 одиниць спецтехніки. Це аварійні автомобілі, бульдозер, гусеничний трактор.

Сьогодні презентували ще 7 одиниць спецтехніки. Серед них аварійні, дизель-генератор, а також автомобілі з можливістю доукомплектації для очищення засмічень мереж каналізації. Загальна вартість цього транспорту - близько 10 млн грн.

- Наше головне завдання - взяти курс на забезпечення своєчасної та якісної послуги з водопостачання та водовідведення. І одна з ключових складових - це своєчасне виконання ремонтів. І тут ми кілька років тому зіткнулися з тим, що наш рухомий склад - це близько 200 одиниць техніки - не оновлювався вже дуже давно. З цією проблемою я звернувся до міського голови Запоріжжя з проханням взяти курс на переоснащення підприємства. І мене почули. Поетапно ми розпочали оновлення, - розповів генеральний директор КП «Водоканал» Олексій Нікіфоров.

Цього ж року на підприємстві з'являться також бульдозер і трактор для мулових полів.

Надалі необхідно ще 10-12 млн грн для повного оновлення автопарку, можливо, на умовах лізингу.