«Початок роботи нового пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» - велика подія не лише для нашого міста, але й для всієї України», - Володимир Буряк

19.10.2020 16:25

Міський голова Володимир Буряк впевнений, що початок роботи нового терміналу запорізького аеропорту є значною подією як для Запоріжжя, так і для всієї України. Перший рейс вже відправився з нового терміналу. На черзі нові внутрішні рейси. Також вже у середу тут розпочнеться обслуговування міжнародних рейсів. Однак місто не планує зупинятися на досягнутому, попереду ще багато роботи. Над відкриттям нових рейсів, залученням нових авіакомпаній, продовженням розвитку аеропорту.

Сьогодні міський голова Володимир Буряк перевірив, як працює новий пасажирський термінал запорізького аеропорту. Керівник Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» Олексій Дубревський доповів про відправлення першого рейсу зі збудованого терміналу та плани на найближчий час.

- Початок роботи нового пасажирського терміналу запорізького аеропорту - велика подія не лише для Запоріжжя, а і для всієї України. Мабуть з 2012 року в Україні не будували таких масштабних об’єктів. Відправили перший рейс, протягом найближчих днів будемо переводити у цей термінал інші рейси. У тому числі міжнародні, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що вже у середу у новому терміналі повинні обслуговувати перший міжнародний рейс. Зрозуміло, що на ситуацію вплинула коронакриза. Адже планувалося, що термінал обслуговуватиме не менше 30 рейсів на добу. В умовах коронавірусу це поки не вдасться зробити. Однак головне, що авіаперевізники не відмовляються від своїх планів. У подальшому планують відновити роботу тимчасово припинених рейсів, запустити заплановані раніше нові.

Зазначимо, з 2015 року у запорізькому аеропорту кількість пасажирів зросла у кілька разів. Зокрема у 2019 році аеропорт обслужив понад 400 тисяч пасажирів. За кілька років було відкрито низку міжнародних рейсів. Зокрема до Варшави, Барселони, Будапешта, Вроцлава, Гданська, Кракова та інших міст. Запоріжці отримали можливість подорожувати до багатьох міст Європи, при цьому вартість квитків до багатьох з них складає від 15 євро. Значною популярністю користується і бюджетний рейс до Києва, з вартістю квитків від 500 гривень.

У планах відкриття рейсів до Ріміні, Іракліона, Праги, Ларнаки та інших міст. На жаль, у 2020 році на ситуацію негативно вплинула епідемія коронавірусу. Через це багато рейсів були тимчасово закриті, або перенесене їх відкриття, зменшився пасажиропотік.

- 6 вересня 2017 року ми отримали дозвіл на початок будівництва, у грудні 2017 року розпочали роботу. Термінал збудували за два роки, тепер він почав працювати. Бажаю запоріжцям мати можливість подорожувати до різних країн, а міська влада зі свого боку продовжить працювати над тим, щоб вартість квитків була доступною для запоріжців, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова нагадав, що новий термінал у перспективі розрахований на обслуговування 1 мільйону пасажирів на рік. У той же час за необхідності у нього є можливості для подальшого розвитку, земля для цього вже відведена. У планах збільшення площі перону для літаків та багато іншого.