Володимир Буряк привітав відомого диригента з днем народження

20.10.2020 13:55

Сьогодні 65 років виповнилося відомому запорізькому та українському диригенту, народному артисту України В’ячеславу Реді. Зі святом його привітав і міський голова Володимир Буряк.

В’ячеслав Редя вже багато років є художнім керівником та головним диригентом академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії. Під його керівництвом колектив досяг багатьох творчих успіхів, став відомим серед шанувальників музики по всій Україні. Симфонічний оркестр регулярно виступає у різних регіонах України, інших країнах, плідно співпрацює з українськими композиторами та проводить авторські концерти.

Відомий запорізький музикант став одним з ініціаторів проведення у Запоріжжі Всеукраїнського фестивалю дитячого та юнацького мистецтва «Акорди Хортиці». За ці роки фестиваль набув статусу міжнародного та подарував світу багато молодих талантів, які представляють не лише Україну, а й інші країни світу.

Сьогодні свій день народження В’ячеслав Редя також зустрів на робочому місці у концертному залі ім. Глінки, де проходила репетиція симфонічного оркестру. Привітати метра прийшли не лише представники колективу Запорізької обласної філармонії, а й багато інших запоріжців. Серед них і міський голова Володимир Буряк.

- Не підлягає сумніву, що ви є одним з метрів українського музичного мистецтва. Ви не лише відомий диригент, але й змогли створити такий видатний колектив - симфонічний оркестр, який своїми виступами гідно представляє Запоріжжя, - сказав Володимир Буряк.