У Запоріжжі продовжується реконструкція однієї з міських шкіл

20.10.2020 15:15

У Хортицькому районі продовжують приводити до ладу колегіум «Мала гуманітарна академія». Тут вже виконали ремонт покрівлі та перейшли до наймасштабніших робіт – побудови системи зливової каналізації.

Колегіум «Мала гуманітарна академія» знаходиться в найнижчій точці Хортицього району. Під час дощів всі стічні води опиняються на території закладу. Більше того, під час початкового проєктування будівлі було передбачено, що зливові стоки потрапляють до центральної каналізації через внутрішні труби. Однак наразі ця система вже вичерпала свої можливості, через що вода потрапляла до підвалу, підтоплюючи його. Це в свою чергу призвело до проблем з покрівлею.

- Ми продовжуємо надзвичайно важливу реконструкцію в Хортицькому районі. Роботи виконують на території Малої гуманітарної академії. Тут замінили покрівлю, а наразі розпочали складну та дороговартісну, але необхідну роботу – побудову нової дощової каналізації, яка обслуговуватиме не лише школу та 99-й ліцей, що поряд, а й цілий мікрорайон. Загальна вартість реконструкції – більше 18 млн грн. Роботи виконують за рахунок коштів, наданих у рамках Надзвичайної кредитної програми відновлення України, 20% виділені з міського бюджету. Завдяки цьому питання, яке десятиріччями не вирішувалось, невдовзі буде вирішене. Цього року планується виконати 70% робіт, на наступний рік залишиться лише 30%. Також тут виконають роботи з благоустрою, - наголосив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

На ділянці працює бригада з 12 фахівців, екскаватор, автокран та маніпулятор, який підвозить матеріали. Підрядники монтують бетонні колодязі, які поєднують між собою та магістральною системою каналізації.

- Проєктом передбачене відведення талих і дощових вод зі сторони школи. Наразі ми вже проклали близько 400 метрів труб, 11 колодязів. Зараз виконуємо монтаж чергового колодязя. Загалом тут буде встановлено 30 бетонних колодязів, з них 8 – матимуть дощоприймачі, - розповів головний інженер підрядної організації Дмитро Козлов.

Як розповіла директорка навчального закладу Світлана Павлова, після реконструкції тут також планується провести благоустрій території. Зокрема встановлять паркан, бо до цього територія школи не мала огорожі. Також підхід до головного входу вимостять плиткою та виконають озеленення.