У Хортицькому районі будують нові тротуари

20.10.2020 16:37

У Запоріжжі продовжує діяти комплексна програма з благоустрою районів міста. Так, сьогодні в Хортицькому районі завершили будівництво нового підходу до пішохідних переходів на вулиці Василя Сергієнка.

Довгі роки на цьому місці не було визначених місць для пересування пішоходів. Однак тротуар тут був необхідний, адже на цій ділянці знаходиться «зебра». Людям доводилося ходити по траві, а в негоду - по грязюці.

Сьогодні на вулиці Василя Сергієнка працюють підрядники з залученням спецтехніки КП «ЕЛУАШ». Вони завершують будівництво нового тротуару площею 800 квадратних метрів. Асфальт укладають шаром 3 мм.

У рамках комплексної програми з благоустрою, на будівництво підходів до пішохідних переходів з бюджету Запоріжжя для Хортицького району виділено майже 1 млн грн. За ці кошти в поточному році зроблять 11 нових тротуарів. Роботи вже виконані на проспекті Ювілейному. Далі заплановані кілька вулиць у 15-17 мікрорайонах.

- Ми вирішили, що потрібно облаштувати ці території належним чином, щоб було комфортно і по-європейськи. Виконуємо ці роботи в поточному році, продовжимо і в наступному. Таким чином, за 3-4 роки повністю вирішимо цю проблему, - розповів голова Хортицької райадміністрації Олександр Пшеничний.