Юні запорізькі борці й боксери отримали новий спортінвентар

21.10.2020 13:45

Запорізька дитячо-юнацька школа №6 отримала нове обладнання на суму 280 тисяч гривень в рамках міської програми поліпшення матеріально-технічної бази.

Ця програма діє в Запоріжжі з 2016 року. І за цей час для ДЮСШ № 6 придбано інвентар на суму близько 1 млн 650 тис. грн за рахунок міського бюджету. У попередні роки школа отримала професійне оснащення, необхідне для занять профільними видами спорту: був укомплектований новий боксерський ринг, придбані бігова доріжка, орбітрек, штанги, гантельний ряд і велоергометр і багато іншого для ефективної фізичної підготовки вихованців. Крім цього, ще на 500 тис. грн виконано ремонтних робіт в залах для боротьби, душових з роздягальнями.

Цього року новий інвентар порадує борців і боксерів. ДЮСШ № 6 поповнила свою матеріально-технічну базу висококласними боксерськими мішками, рукавичками і шоломами, матами і манекенами для боротьби, спортивними костюмами Arena, борцівками - всього на суму понад 280 тисяч гривень.

ДЮСШ № 6 одна з найбільших серед запорізьких спортивних шкіл. Ця школа другої категорії має 7 власних спортивних баз в Хортицькому, Дніпровському та Шевченківському районах міста. У трьох відділеннях з боксу, греко-римської боротьби та бодібілдингу займаються понад 500 юних спортсменів, з якими працюють 26 тренерів-викладачів.

На урочисте вручення спортінвентарю в школу приїхав заступник Запорізького міського голови Анатолій Пустоваров, голова Міської молодіжної ради Сергій Ільченко та директор департаменту спорту, сім'ї та молоді Запорізької міської ради Павло Бланк. Останній, до речі, колись і сам займався в цій школі греко-римською боротьбою.

- Вродовж п'яти років у Запоріжжі успішно реалізується програма міського голови Володимира Буряка з оновлення матеріально-технічної бази дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста. Ми попередньо обговорюємо з керівниками та тренерським складом перспективні плани і потреби шкіл і робимо все можливе, щоб у місті підростала гідна спортивна зміна. Цього року ми зробили акцент на придбанні борцівсько-боксерського обладнання. Я знаю, що діти в захваті від занять. У школі потужна підготовча база, про що свідчать численні перемоги на рахунку ваших вихованців. Зі свого боку міська влада робить все для того, щоб у змаганнях європейського та світового рівнів запоріжці отримували більше нагород, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Як розповів директор ДЮСШ № 6 Олексій Дорогань, цього року вихованці у всіх відділеннях показують максимальні результати - є і чемпіони України, і призери, і медалісти різних змагань. Завдяки такій суттєвій підтримці міської влади юні спортсмени можуть тренуватися на професійному обладнанні, їздити на змагання різних рівнів. Боксерське і борцівське оснащення - рукавички, шоломи, груші, манекени - досить дороге, а в спортивній школі діти займаються з цим інвентарем безкоштовно. Від бажаючих займатися в спортивній школі № 6 відбою немає.

- Бажаю вам, щоб у вас горіли очі, щоб ви розкрили свої таланти і демонстрували класні спортивні результати. Покажіть на рингу і на борцівському килимі, що таке Запоріжжя, - звернувся до юних спортсменів голова Міської молодіжної ради Сергій Ільченко.