У Хортицькому районі скоро запрацює власна філія Центру надання адміністративних послуг

21.10.2020 13:15

Вже найближчим часом у Запоріжжі розпочне працювати ще одна філія Центру надання адміністративних послуг. Вона розташована у Хортицькому районі за адресою проспект Інженера Преображенського, 1. Всі роботи вже завершені. Очікують лише державний сертифікат, після отримання якого філія зможе розпочати прийом відвідувачів. Сьогодні міський голова Володимир Буряк перевірив готовність філії Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) у Хортицькому районі до відкриття.

До 2016 року у Запоріжжі працював лише один ЦНАП, який розташовувався за адресою вул. Українська, 50. Однак з 2016 року, за дорученням міського голови Володимира Буряка, розпочалася реалізація міської програми розвитку надання адміністративних послуг. Її мета - наближення надання послуг до населення, відкриття додаткових філій ЦНАП, збільшення кількості послуг, які вони надають,підвищення якості цих послуг.

У результаті у Запоріжжі було відкрито 5 філій Центру надання адміністративних послуг. У Вознесенівському, Дніпровському, Заводському, Комунарському, Шевченківському районах. Продовжує працювати філія у Олександрівському районі. Тепер настала черга Хортицького району. Для цього вдалося знайти приміщення, виконати його реконструкцію. Всі роботи вже завершені. Залишилося отримати лише сертифікат ДАБІ, після чого філія розпочне роботу. Очікується, що це відбудеться найближчими днями.

- За кілька років у Запоріжжі за кошти громади створено мережу Центрів надання адміністративних послуг. Тепер готова до роботи і філія у Хортицькому районі. У результаті після її відкриття такі філії діятимуть у кожному районі міста. Фактично у місті створене єдине вікно для надання адміністративних послуг, - сказав Володимир Буряк.

На початку реалізації міської програми єдиний у місті ЦНАП надавав лише 47 адміністративних послуг. Тепер їх кількість досягла 152, і запоріжці не планують зупинятися на досягнутому. Зазначимо, щоденно до філій звертаються близько 900 запоріжців.

- На сьогодні програма-мінімум виконана. Однак плануємо й далі продовжувати розвивати наші Центри надання адміністративних послуг, збільшувати кількість послуг. Важливим кроком стане початок роботи цієї філії, яка розташована у Хортицькому районі, тепер хортичанам не буде потреби звертатися до філії у Дніпровському районі. Вважаю, що це подія як для Хортицького району, так і для міста загалом, - наголосив Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що належні умови повинні бути як у працівників філій ЦНАП, так і у відвідувачів, які звертаються сюди для вирішення тих чи інших питань.