У Хортицькому районі створили сучасні умови для надання допомоги двом тисячам дітей

21.10.2020 14:35

У Запоріжжі почав працювати сучасний інклюзивно-ресурсний центр Хортицького району, який надає допомогу близько двом тисячам дітей. Розташований він у приміщеннях школи №49. Зазначимо, капітальний ремонт було виконано за кошти бюджету міста. Сьогодні міський голова Володимир Буряк перевірив, як працює оновлений інклюзивно-ресурсний центр.

Дітям з особливими потребами необхідна підвищена увага не лише батьків, а й служб, які можуть надати їм допомогу. Головна мета - сприяти всебічному розвитку таких дітей, створити для цього належні умови. У Запоріжжі створена та діє мережа інклюзивно-ресурсних центрів. Вони є в кожному районі міста. Однак важливо не лише створити такі центри, але й сприяти їх розвитку.

Першим важливим кроком у цьому напрямку стала реконструкція приміщень, де розташовувався інклюзивно-ресурсний центр Хортицького району. За кошти бюджету міста у приміщеннях було виконано капітальний ремонт із заміною всіх мереж, відновлено покрівлю, встановлено нові вікна, двері, відремонтовано підлогу, стіни, стелі. Тут також оновили меблі, обладнання. У результаті створено сучасний інклюзивно-ресурсний центр, який вже розпочав свою роботу.

- Перший сучасний інклюзивно-ресурсний центр у Запоріжжі створено. Відремонтований, з необхідним обладнанням. Подібні центри діють і в інших районах Запоріжжя, однак такі умови вдалося поки створити лише тут. У планах на наступний рік реконструкція інклюзивно-ресурсного центру у Вознесенівському районі. Загалом за кілька років плануємо оновити такі центри у всіх районах Запоріжжя, - сказав Володимир Буряк.

Зазначимо, щорічно тут надаватимуть допомогу близько 2 тисячам дітей Хортицького району. Серед них діти з інвалідністю, порушеннями зору, мовлення, опорно-рухового апарату. У центрі працюватимуть логопед, практичний психолог, реабілітолог, дефектолог.

- На жаль, потреба у такій допомозі дітям дійсно є. Зокрема у Хортицькому районі її отримуватимуть близько 2 тисяч юних запоріжців. Тому програму потрібно виконувати, створюючи такі сучасні інклюзивно-ресурсні центри у всіх районах Запоріжжя, - наголосив Володимир Буряк.