У запорізькій лікарні екстреної і швидкої медичної допомоги оновили відділення

21.10.2020 17:33

У Запоріжжі вже п'ятий рік діє комплексна програма міського голови з підтримки та переоснащення міських лікарень. Результати чергового етапу програми показали в лікарні екстреної і швидкої медичної допомоги. Там завершився ремонт відділення щелепно-лицьової хірургії.

Це відділення є одним з найбільших в медзакладі. Тут щорічно проводять понад 2500 операцій різного ступеня складності. Ремонту тут не було 55 років. Устаткування також було застарілим.

Тепер зовнішній вигляд відділення та його оснащення повністю оновилося. Так, зроблений косметичний ремонт в палатах, в коридорі, ординаторській, оновлені дві ургентні перев'язочні кімнати, всюди замінені вікна та двері. На всі ці роботи з міського бюджету витрачено понад 800 тис. грн. Наразі відділення розраховане на 40 лікарняних ліжок.

- Особливість нашого відділення в тому, що в одному місці зібрані всі необхідні фахівці: стоматологи, хірурги, отоларингологи. Це дуже важливо, адже часто до нас потрапляють люди в важкому стані. Працюємо майже в штатному режимі, але на сьогодні проводимо тільки ургентні операції. Операції - широкого профілю: як гнійна хірургія, так і травматологія, видалення та розтин запальних новоутворень, термінові біопсії. Саме тому так важливо для нас, щоб обладнання було сучасним і високоточним. До цього моменту протягом 55 років воно не оновлювалося. Зараз ми радіємо тому, наскільки швидко й якісно змінилося наше відділення. На сьогоднішній день у нас є все необхідне для ефективної роботи, - розповів завідувач відділення щелепно-лицьової хірургії КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» Сурен Варжапетян.

Крім цього, у відділенні щелепно-лицьової хірургії з'явилося сучасне обладнання. Наприклад, електронно-оптичний перетворювач для ургентної операційної, рентгенологічна діагностична апаратура, мобільна радіографічна установка, ангіограф.

- В результаті ми отримали можливість виконувати тут найскладніші реконструкційні операції. У нас для цього є вся необхідна апаратура, кваліфікований персонал і належні умови. Крім щелепно-лицьової хірургії, на базі цього відділення успішно виконуємо також складні лор-операції. Закупили обладнання для ендоскопічних операцій, анестезіологічні апарати, обладнання для діагностики, - розповів головлікар КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» Дмитро Івченко.

За словами медичних працівників, міська лікарня №5 оснащена всім необхідним для надання допомоги пацієнтам. Тому далі в планах - розвиток і підвищення кваліфікації медперсоналу.