Запорізькі будинки готують до зими

27.10.2020 16:15

У місті тривають роботи з утримання багатоквартирних будинків. Поточні ремонти систем і комунікацій виконуються силами комунальних підприємств. Так, сьогодні планові роботи проводилися на даху будинку № 5 по вулиці Академіка Александрова, що у Дніпровському районі. Тут виконували заміну дашків над димовентиляційними каналами.

Роботи виконують представники керуючої компанії «Місто для людей». Заміну металевих навісних дашків розпочали сьогодні, обіцяють закінчити протягом двох днів. Це необхідно для того, щоб опади не потрапляли у вентиляційні отвори.

- Пробурили в бетоні отвір, встановили арматуру і тепер починаємо приварювати металеві покриття. Далі приварюються куточки, щоб лист металу надійно тримався навіть під поривами вітру, - пояснив робітник КК «Місто для людей» Олексій Буганов.

Раніше за кошти бюджету міста у цьому будинку проводився капітальний ремонт даху з заміною покриття, проте встановлення навісних дашків до переліку робіт не входило. Після обстеження території компанія «Місто для людей»  додала цю опцію в перелік найближчих заходів. Даний будинок знаходиться в управлінні підприємства з 2017 року.

- Дім на типовому договорі з підприємством. Тут за графіком проводяться перевірки димовентиляційних каналів, а також інших систем будинку. За графіком виконується дезінсекція, також працюємо за заявками мешканців, якщо на балансі будинку є накопичені кошти, - розповіла прессекретаретарка керуючої компанії «Місто для людей» Валерія Ситник.

Подібні роботи за необхідністю проводяться й в інших будинках.

Крім цього, за цією адресою представники компанії «Місто для людей» виконували низку інших поточних робіт.

- У будинку здійснено ремонт компенсатора між першим і другим під'їздом, провели ремонт запірної арматури на елеваторному вузлі, замінили ділянки каналізації в другому під'їзді за зверненням мешканців, в разі потреби змінювали ділянки інженерних мереж, які вже були аварійними, - поінформувала Валерія Ситник.

Планові роботи в запорізьких будинках тривають.