В Олександрівському районі застосовують сучасні методи боротьби з амброзією

28.10.2020 13:00

Так, сьогодні озеленили фітоценотичним методом ділянку газону на вул. Запорізькій. Він не тільки допоможе створити гарний і якісний газон, але й буде перешкоджати проростанню карантинних рослин.

Роботи ведуться силами КРБП «Зеленбуд». Це практично єдине в Україні підприємство, яке має необхідну техніку для проведення гідросівби. Суть методу полягає в тому, що ділянки газону обприскують водною сумішшю, що складається з насіння газонних трав, мінеральних добрив і мульчі зеленого кольору. Під час робіт комунальники застосовують дві машини - в одній готуються інгредієнти, інша підвозить воду для подальшого замісу. Трав'яний килим повинен з'явитися на ґрунті вже через тиждень.

Сьогодні в рамках запланованих робіт трав'яною сумішшю оброблять понад 1100 квадратних метрів територій по вулицям Запорізькій та Олександрівській. 

- Думаю, навесні ми всі зможемо побачити гарний зелений газон. Такий метод вже приносить свої результати. Територія стає доглянутою - зелений покрив зберігається на десятки років. До того ж, такі газони не дадуть прорости карантинним рослинам, що теж дуже важливо. Головне, щоб люди дбайливо до цього ставилися і не витоптували траву, - розповів голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.

Нагадаємо, подібні роботи проводяться в кожному з районів Запоріжжя відповідно до міської програми боротьби з карантинними рослинами. Вона реалізується вже четвертий рік поспіль і дозволила досягти позитивних результатів - концентрація пилку алергенних рослин в повітрі щорічно знижується, а досвід Запоріжжя зі знищення амброзії переймають інші міста України.