Міський центр зайнятості пропонує добірку онлайн-сервісів для навчання

28.10.2020 15:55

У зв’язку з введенням обмежувальних заходів для попередження поширення коронавірусу Запорізький міський центр зайнятості пропонує клієнтам дистанційні сервіси. Зокрема, навчання за допомогою освітніх платформ для підвищення конкурентоспроможності при працевлаштуванні.

До уваги охочих пройти онлайн-навчання:

  • освітній портал державної служби зайнятості (https://skills.dcz.gov.ua/);
  • національна онлайн-платформа «Дія. Цифрова освіта» (https://osvita.diia.gov.ua/);
  • український громадський проєкт масових відкритих онлайн-курсів «Прометеус» (https://prometheus.org.ua/);
  • міжнародний ресурс у сфері масової онлайн-освіти (https://www.coursera.org/) та ін.

Проєкт міжнародної освітньої платформи Coursera під назвою «Ініціатива з відновлення робочої сили», спрямований на підтримку людей, які втратили роботу, а також допомогу їм в отриманні корисних навичок для успішного працевлаштування.

Пропонуються освітні програми за такими напрямками: наука про дані, бізнес, комп’ютерні науки, особистісний розвиток, інформаційні технології, вивчення мов, здоров’я, математика і логіка, соціальні науки, природничі і технічні науки, гуманітарні науки та мистецтво.

Україна – одна з перших країн, де запрацювала дана ініціатива. Провайдером цієї послуги обрано Державну службу зайнятості.

Реєстрація на обраний курс триватиме до 31 жовтня. Для цього всім охочим, хто перебуває у пошуку роботи, слід звернутися до свого кар’єрного радника, надати особисті дані - ім’я та електронну адресу. Після отримання запрошення перейти за вказаним посиланнями, створити свій акаунт й обрати курс для навчання. За умови успішного його проходження слухачі безкоштовно отримають відповідні сертифікати.

Додаткову інформацію можна отримати у відділі активної підтримки безробітних Запорізького МЦЗ за номерами: (061) 284-99-87 , (061) 284-90-92 , (061) 708-40-15 , (061) 708-40-34.