З 2 листопада у Запоріжжі розпочинається опалювальний сезон

28.10.2020 13:21

Опалювальний сезон у Запоріжжі розпочнеться 2 листопада. Відповідне рішення сьогодні затвердив виконавчий комітет Запорізької міської ради. Про це повідомив міський голова Володимир Буряк. Таке рішення було прийняте після консультацій з фахівцями та з урахуванням значних коливань температури атмосферного повітря протягом доби.

Згідно з рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради концерну «Міські теплові мережі», керуючим компаніям, підприємствам та організаціям Запоріжжя, здійснюючим теплопостачання, ОСББ, ЖБК, іншим управителям та співвласникам багатоквартирних будинків доручено розпочати опалювальний сезон з 2 листопада. Запуск опалення повинен здійснюватися згідно з розробленим планом.

У першу чергу тепло мають подати до медичних закладів, дитячих садків і так далі. Завдання керуючих компаній, ОСББ, ЖБК, департаментів охорони здоров’я, освіти та науки, з управління житлово-комунальним господарством, забезпечити приймання теплоносія до внутрішньобудинкових мереж житлових будинків, об’єктів соціальної сфери.

- Розпочали проводити «холодний» пуск опалення. Це дозволить 2 листопада розпочати включення опалення. Завдання подати тепло до всіх будинків з 2 по 5 листопада. З 6 листопада служба «15-80» розпочне приймати скарги на відсутність опалення в окремих квартирах, кімнатах, - сказав Володимир Буряк.

Керуючим компаніям, концерну «Міські теплові мережі» поставлене завдання оперативно реагувати на заявки, які надходитимуть до контакт-центру «15-80». Зокрема щодо непрацюючих стояків опалення через повітря, яке до них потрапило.

Зазначимо, за необхідності департаменти освіти, охорони здоров’я можуть звернутися до концерну «Міські теплові мережі» з проханням підключити опалення раніше у тих закладах, де існує така технічна можливість.