Запорізькі комунальники впорядковують газони

29.10.2020 13:50

Сьогодні, 29 жовтня, працівники КРБП «Зеленбуд» методом гідросівби облаштували газон вздовж роздільної смуги на проспекті Соборному – між зупинками «Пл. Фестивальна» та «Вул. Гагаріна». Загальна площа обробленої ділянки сягає майже 1500 кв. м. Трава тут зійде приблизно за тиждень.

Перш ніж застосувати цей метод створення трав’яного покриття на згаданому відрізку проспекту Соборного, зеленбудівці як слід очистили робочу територію: провели заміну непридатного ґрунту, після чого присипали газон новим шаром землі.

- Найкраще починати сіяти саме восени, бо в цей період трава сходить швидше, а бур’ян навпаки – повільніше. До того ж мікроелементи, які містяться в суміші для гідросібви, живлять рослини дефіцитними мікроелементами. Навесні відбувається зворотній процес і бур’ян пригнічує ріст трав’яного покриття, - розповіла виконроб Вознесенівської ділянки КРБП «Зеленбуд» Тетяна Крутик.

Так, поверхню ділянки газону комунальники обприскали водною сумішшю, яка складається з насіння газонних трав, мінеральних добрив та мульчі. Задіяли дві машини – для приготування інгредієнтів, а також підвозу води й подальшого замісу. Отримана речовина спочатку нагадує рідку глину, але після застигання утворює тонкий захисний шар, який перешкоджає змиву ґрунту дощем, видування вітром чи поїдання птахами.

У Запоріжжі цим методом засівання газонів комунальники користуються вже кілька років. Він також довів свою ефективність у боротьбі з карантинними рослинами.