У програмі «Черговий по місту» обговорили готовність до опалювального сезону

30.10.2020 15:30

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник міської влади обговорюють актуальні для міста теми. 29 жовтня гість студії, заступник міського голови Віктор Гординський, відповідав на питання запоріжців, які вони задавали за телефоном прямого ефіру і в соціальних мережах.

За традицією цієї програми спочатку «черговий» розповів про актуальні питання міста. На порядку денному - старт опалювального сезону, який планується вже з наступного тижня. Дату визначили відповідно до прогнозів синоптиків, які попереджають про зниження температури.

До цього комунальні служби виконали всі підготовчі роботи. Так відбувся холодний прогін всіх опалювальних систем в будинках. Після перевірки і заповнення мереж розпочали розповітрювання. Також за потребою виконали ремонт мереж, заміну запірної арматури. Таким чином, за словами заступника міського голови, більша частина будинків готова до подачі теплоносія.

Втім, в місті залишилося 10 проблемних багатоповерхівок, де роботи з заміни тепломереж ще тривають. Їх планують закінчити до кінця наступного тижня.

- З 2 листопада розпочнемо запуск опалення по всіх районах міста. В першу чергу тепло піде в соціально важливі об'єкти інфраструктури - лікарні, дитячі садки. Всі котельні в робочому стані, там проведені реконструкції та заходи з енергозбереження, замінені трубопроводи подачі встановлені вже з утеплювачами. Що стосується інших аспектів холодної пори року. Синоптики обіцяють не надто «зручну» як для комунальників, так і для водіїв і пішоходів зиму - небагато снігу, але з різкими перепадами дощової і морозної погоди. Це загрожує частими ожеледицями. З огляду на це, посипковими матеріалами комунальні підприємства забезпечені практично повністю, - розповів Віктор Гординський.

Місцева влада звертаються до жителів міста з проханням набратися терпіння до кінця наступного тижня. Однак, якщо питання залишаться, з 6 листопада на гарячій лінії 15-80 почнуть приймати заявки жителів щодо проблем з опаленням.

Гість розповів, що зараз також продовжують наводити порядок в скверах і парках, виконують ремонт малих архітектурних форм. Йде активна робота всіх комунальних служб, в тому числі спрямованих на підготовку транспорту та спецтехніки до зими.

Також заступник міського голови відповів на запитання запоріжців, які вони задавали за телефоном прямого ефіру і в соціальних мережах. Телеглядачів турбували проблеми дотримання коронавірусних обмежень в транспорті і в громадських місцях, вивезення сміття, ставлення містян до комунального майна та підтримання порядку, і інші злободенні питання.