У Запоріжжі стартував опалювальний сезон

02.11.2020 12:50

З 2 листопада, згідно з рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради, у Запоріжжі розпочався опалювальний сезон. Нагадаємо, рішення було прийняте після консультацій зі спеціалістами та з урахуванням значних коливань температури атмосферного повітря протягом доби. Сьогодні ситуацію з початком опалювального сезону обговорили під час апаратної наради, яку провів міський голова Володимир Буряк.

З 2 листопада у Запоріжжі стартував опалювальний сезон. У першу чергу тепло почали подавати до шкіл, дитячих садків, медичних закладів. Концерн «Міські теплові мережі», керуючі компанії та інші профільні служби повинні забезпечити подачу тепла до житлових будинків з 2 по 5 листопада. При цьому нарахування за опалення споживачам повинні здійснюватися з моменту фактичного надходження тепла до квартири. На цьому сьогодні наголосив міський голова Володимир Буряк під час оперативної наради, присвяченої початку опалювального сезону.

- Запоріжці повинні платити лише за отримане тепло. Якщо на 6 листопада тепло не буде подане на котрийсь із будинків, то всі витрати нестиме концерн «Міські теплові мережі», який не повинен виставляти відповідні рахунки. Якщо будинок буде підключено до тепла, але опалення не буде у конкретних квартирах, кімнатах, то у цьому випадку перерахунок має буде виконаний за рахунок керуючих компаній, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що у перший день початку опалювального сезону підвищена увага має бути приділена підключенню до опалення шкіл, дитячих садків, а також лікарень.

- У першу чергу з опаленням повинні бути школи, дитячі садки. Завтра на ранок всі вони мають бути з теплом. Під особисту відповідальність як профільних служб, так і директорів шкіл, дошкільних навчальних закладів, - заявив Володимир Буряк.

У разі виникнення аварійних ситуацій на теплових мережах, внутрішньобудинкових мережах у багатоквартирних будинках та об’єктах соціальної сфери вони повинні оперативно ліквідуватися концерном «Міські теплові мережі», керуючими компаніями, Муніципальною аварійною службою.