У Запоріжжі проходить запуск тепла

02.11.2020 16:55

Сьогодні в обласному центрі розпочався новий опалювальний сезон. До зими готові 62 котельні. Станом на 14:00 48 з них вже працюють, решта будуть запущені до кінця дня.

Першими теплоносій почали отримувати школи, дитячи садки, лікарні. Також завдяки тому, що підготовча робота була розпочата ще у вихідні, сьогодні в Хортицькому районі майже 70% житлового фонду мають тепло в будинках. Гарна ситуація склалась у Шевченківському районі, в Заводському районі – майже 80% будинків підключені до теплоносія, у Вознесенівському районі – від котельні по вулиці Металургів 60% житлового фонду мають опалення.

- На сьогодні завдання №1 – подати теплоносій до усіх шкіл, лікарень, дитсадків без винятку. Завтра та післязавтра триватиме робота з керуючими компаніями щодо розповітрювання та запуску систем у будинках Вознесенівського, Олександрівського районів. До кінця дня в середньому по місту близько 60% житлового фонду матимуть опалення. Також має завершитись підключення будівель соціальної сфери та запущені всі котельні та насосні станції, - розповів генеральний директор концерну «Міські теплові мережі» Олександр Грек.

Генеральний директор концерну зазначив, що борг населення за теплопостачання складає 960 млн грн. Це суттєва сума, яка в зимові місяці може призвести до того, що оплата за газ буде нижче 90%. Через це існує вірогідність, що у перыод опалювального сезону концерн може не отримати номінацій по газу. Тому споживачі мають вчасно сплачувати за опалення та гарячу воду. 

Також Олександр Грек розповів про тарифи на опалення. Наразі діють тарифи, які були встановлені у 2018 році. Однак ціна на газ зросла, отже вірогідне підвищення вартості. Остаточне рішення щодо цього прийматиме Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.