Значна частина запорізьких багатоповерхівок вже з теплом

03.11.2020 12:15

Станом на 8:00 3 листопада понад 50% багатоквартирних житлових будинків вже з теплом. Про це доповіли сьогодні представники керуючих компаній. Результати першого дня після старту опалювального сезону обговорили на нараді, яку провів міський голова Володимир Буряк.

З 2 листопада у Запоріжжі розпочався опалювальний сезон. У першу чергу тепло почали подавати до дитячих садків, лікарень, шкіл. Також вже у перший день опалення почали підключати у багатоквартирних житлових будинках. Над цим спільно працюють працівники концерну «Міські теплові мережі», керуючих компаній. Сьогодні вони доповіли про результати роботи за першу добу після офіційного старту опалювального сезону.

Під час наради, яку провів міський голова Володимир Буряк, обговорили ситуацію з подачею тепла як до об’єктів соціальної сфери, так і в житлові будинки.

Керівник КП «Запоріжремсервіс» Сергій Ращепкін повідомив, що станом на 8:00 тепло вже отримали 425 будинків з тих, які обслуговує підприємство. Це понад 50%. Робота продовжується. На даний момент виявлено лише 4 пориви у житлових будинках. Аварійні бригади працюють на місті.

У керуючій компанії «Місто для людей» зазначили, що з теплом у них станом на ранок вже 393 будинки, що складає близько 60%. У керуючої компанії «Мрія» - 299 будинків, тобто приблизно 80%. Аварійні ситуації, які виникають, ліквідовуються.

- Зрозуміло, що концерн «Міські теплові мережі», керуючі компанії не можуть за одну добу подати тепло до всіх будинків. Потрібен час, щоб виконати цю роботу з дотриманням технології. Опалення підключають поетапно, поквартально, згідно з планом, але до 6 листопада всі будинки мають бути з теплом. Головне, що запоріжці мають бути проінформовані, коли тепло з’явиться саме у їх будинку. Це завдання не лише служби «15-80», а й керуючих компаній, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова нагадав, що запоріжці сплачуватимуть лише за фактичне отримане тепло. Нарахування повинні здійснюватися лише після включення опалення у квартирі. Якщо квартира чи кімната у ній станом на 6 листопада, після подачі теплоносія на будинок, залишаться без тепла, то перерахунок буде виконаний за рахунок керуючої компанії. Якщо ж тепло на будинок вчасно не подадуть з вини концерну «Міські теплові мережі», то відповідно тепловики не повинні виставляти рахунки мешканцям.

- Продовжуйте працювати. Фактично залишилося дві доби для підключення опалення. Адже ніхто не скасовував поставленого завдання – з 2 до 5 листопада тепло має надійти до всіх житлових будинків, об’єктів соціальної сфери, - заявив Володимир Буряк.

Представники керуючих компаній наголосили, що протягом найближчої доби більшість будинків будуть з теплом. Після цього залишаться лише небагато багатоповерхівок, які ще необхідно буде підключити до опалення. Можливі ситуації з виникненням поривів на теплових або внутрішньобудинкових мережах, але їх оперативно усуватимуть, зокрема така робота ведеться і сьогодні. Є також випадки відмови ОСББ від підключення опалення саме зараз.