У Запоріжжі запустили котельні й почали опалювати житлові будинки

03.11.2020 16:15

Так, всі 655 будинків, які перебувають в управлінні керуючої компанії «Місто для людей» та під'єднані до централізованої системи опалення, на 100% готові до подачі тепла. Нині у понад 400 з них вже відкриті регулюючі вентилі. Щоб вода безперешкодно циркулювала в системі, самим мешканцям слід вручну вивести повітря з батарей за допомогою кранів Маєвського.

Відучора теплоносій зокрема подано мешканцям дев'ятиповерхівки за адресою вул. Шкільна, 20, що в Олександрівському районі. Цей будинок керуюча компанія «Місто для людей» обслуговує з 2017 року – за підсумком міського конкурсу на обрання управителя для тих будинків, чиї мешканці не визначилися з формою управління. Тут діє типовий договір.

- Наші слюсарі відкрили вентилі на цьому будинку і тепер справа тільки за мешканцями 9-х поверхів. Їм було необхідно стравити повітря з системи за допомогою кранів Маєвського, які розташовані у квартирах на верхніх поверхах. Власне наші хаусменеджери зв’язалися з мешканцями і переконалися, що їм вдалося це зробити і батареї вже теплі, - зазначила прессекретарка керуючої компанії «Місто для людей» Валерія Ситник.

У вже згаданій дев'ятиповерхівці минулоріч за кошти міського бюджету був виконаний капітальний ремонт інженерних комунікацій у всіх 4-х під’їздах, а саме – мереж холодного, гарячого водопостачання та опалення. Старі сталеві труби замінили на пластикові. Це в свою чергу вплине на якість опалювального сезону й забезпечення помешкань теплом.

- Дуже суттєві відмінності між пластиковими трубами PN-20 й сталевими. Оскільки пластикова труба практично не засмічується і не піддається корозії так швидко, як сталева. Термін експлуатації пластикових труб становить близько 45-50 років, - розповів начальник аварійно-ремонтного відділу керуючої компанії «Місто для людей» Степан Боднар.

Також в рамках підготовки житлового фонду до зими фахівці керуючої компанії «Місто для людей» замінили запірну арматуру, що дозволяє у випадку виникнення аварійних ситуацій локалізувати невелику ділянку мережі та ліквідувати пошкодження, не завдаючи незручностей всім мешканцям будинку.

Теплоносій до будинків подається відповідно до складеного графіку. Пуск і налагодження систем опалення триватимуть до 6 листопада. У випадку виникнення проблем після їх завершення представники керуючої компанії закликають запоріжців звертатись на гарячу лінію за номером телефону: 067 400 10 08.