Міський центр зайнятості пропонує безробітним зареєструватися через онлайн-портал «Дія»

04.11.2020 12:55

Запорізький міський центр зайнятості нагадує – власники цифрового підпису можуть зареєструватися в службі зайнятості на порталі «Дія». Таким чином безробітному не треба особисто йти до центру зайнятості та стояти у чергах. Онлайн-реєстрація займає лише кілька хвилин.

Для отримання послуги треба виконати лише три кроки:

  1. Авторизуватись у кабінеті користувача на порталі «Дія» за допомогою електронного підпису, електронної системи ідентифікації Bank ID чи Mobile ID;
  2. Заповнити заяву. Завантажити документи (паспорт, документи про освіту, трудова книжка тощо) та разом із заявою надіслати  їх на розгляд до центру зайнятості, де особа планує обслуговуватися;
  3. Отримати підтвердження на електронну пошту або на телефон про надання статусу безробітного та виплати допомоги з безробіття /або сповіщення про необхідність доопрацювання/або аргументована відмова.

Детально за посиланням: https://is.gd/3E0QYG.

На період карантину статус та призначення допомоги по безробіттю присвоюється першого ж дня після подання такої заяви. Після завершення карантину буде змінено час розгляду заяви, а також з’явиться функціонал для прямої комунікації менеджера служби зайнятості та користувача щодо пошуку роботи.