У приватному секторі Запоріжжя оптимізують роботу з вивезення сміття

04.11.2020 13:10

Підприємство «Вельтум-Запоріжжя», що надає мешканцям міста послуги з вивезення сміття, продовжує оновлювати техніку. Вже протягом місяця 4 нових МАЗи активно працюють у Комунарському, Шевченківському та Дніпровському районах. Як зазначають і працівники компанії, і місцеві мешканці, завдяки такому оновленню обсяг вивезеного сміття з приватного сектору значно збільшився, а вулиці почистішали.

Нова техніка була придбана за оборотні кошти підприємства шляхом укладання кредитного договору з одним із українських банків. Отримані сміттєвози – більш сучасні та мають великий об’єм бункеру. Лише за один рейс така машина може забрати до 6 тонн сміття.

- Нова техніка працює вже близько місяця і ми маємо перші позитивні результати. Вулиці стали значно чистішими, невивезеного сміття залишається менше. Наші машини мають добре навісне обладнання, що дозволяє запресовувати сміття. Але є й проблеми – дороги у приватному секторі не завжди гарні, також часто заважають гілки дерев, які мешканці не кронують вчасно. Якби це питання вирішилось, впевнена, результати були б ще кращими, - розповіла начальниця відділу логістики компанії «Вельтум-Запоріжжя» Наталія Краско.

Вивезення сміття у приватному секторі відбувається за стандартною схемою - під час оплати послуги мешканці отримують брендовані зелені пакети, куди збирається сміття – машини забирають пакети зранку раз на тиждень у кожному кварталі. Вартість послуги з вивезення сміття для мешканців приватного сектору – 26,94 грн за кожну зареєстровану людину, для мешканців висотного сектору – 22,97 грн.

- Станом на 1 листопада заборгованість за послугу з вивезення сміття серед населення складає майже 60 мільйонів гривень. Така негативна динаміка сплати може значно вплинути на розвиток підприємства. Щоб закуповувати більше нової техніки, проводити ремонт існуючої - необхідні великі кошти, тому аби й надалі система оптимізувалася, населення має трохи відповідальніше ставитися до оплати наданих послуг. Ціна у нас – мінімальна в порівнянні з подібними послугами в інших містах України, - зазначила начальниця абонентського відділу компанії «Вельтум-Запоріжжя» Олена Говоркова.