У Запоріжжі показали, як організований освітній процес для учнів молодшої ланки

04.11.2020 13:55

2 листопада – після двотижневих осінніх канікул - до шкіл повернулися тільки учні початкових (1-4) класів, решта були переведені на дистанційне навчання. Очні заняття проходять із дотриманням санітарно-гігієнічних вимог та контролем за самопочуттям як дітей, так і вчителів. Більш детально з перебігом освітнього процесу сьогодні, 4 листопада, у ході робочого візиту ознайомився заступник міського голови Анатолій Пустоваров – завітав до гімназії № 25, що у Вознесенівському районі.

У запорізькій гімназії № 25 навчаються 565 дітей, з них 240 – учні молодшої ланки, які продовжують відвідувати навчальний заклад в умовах карантину.

- Учні 1-4 класів наразі мають змогу відвідувати школу й отримувати дуже важливі базові знання не тільки з профільних предметів, а й взагалі соціалізуватися, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Педагогів до навчального закладу допускають тільки після проходження температурного скринінгу. Батьків же прохають зранку самостійно вимірювати дітям температуру й за потреби залишати їх вдома.

Для уникнення скупчень у навчальному закладі учнів розмежували. Уроки розпочинають у різний час, також сформували графіки відвідування їдальні.

- Щоб уникнути великих скупчень, дітей розподілили на 3 поверхи. Хоча початкова школа в нас навчається на 1-му і 2-му поверхах. Зараз ще два класи на 3-му – всього 8 класів. Плюс у нас окремі рекреації, тому кожен клас знає свою рекреацію – місце, де вони відпочивають. Там розташовані дивани, столи, тому таких великих скупчень у нас немає, - розповіла директорка гімназії № 25 Марина Луценко.

Крім того, у гімназії проводиться регулярне вологе прибирання з додаванням дезінфікуючих засобів: щогодини ретельно обробляються вбиральні, після кожної перерви - коридори. За рекомендаціями МОЗ при вході до навчального закладу встановили дозатори й антисептики. Їх, як і запаси рідкого мила, вдалося придбати у достатній кількості за кошти міського бюджету.

Відвели й окрему кімнату-ізолятор на той випадок, якщо раптом комусь із учнів, вчителів або решти працівників стане зле – погіршиться самопочуття, або з’являться характерні симптоми коронавірусу.

В той же час учні середньої і старшої ланок нині навчаються дистанційно. Так, урок української мови з десятикласниками вчителька провела у форматі відеоконференції за допомогою платформи ZOOM. Маючи змогу не тільки «розжувати», а й показати все у живому спілкуванні.

Подальша організація роботи шкіл залежатиме від епідеміологічної ситуації.