У Запоріжжі продовжують демонтувати кіоски

05.11.2020 12:25

Сьогодні, 5 листопада, на вулиці Незалежної України, 45а у Вознесенівському районі відбувся демонтаж ще одного МАФу, який довгий час стояв без дозвільних документів. Рейд з ліквідації незаконно встановленого об'єкта провели представники інспекції з благоустрою Запорізької міської ради спільно з підрядною організацією.

Протягом тривалого часу цей кіоск не працює, але займає частину вулиці Незалежної України без актуального паспорта прив'язки. Помітивши цей факт, представники інспекції з благоустрою кілька разів зверталися до власника з проханням пред'явити діючі документи або залишити територію, проте відповіді не було. Тому сьогодні розпочали демонтаж об'єкта за допомогою підрядної організації та спецтехніки.

 - Продовжуємо наводити лад у місті. Будуть перевірені всі МАФи, що знаходяться на муніципальних територіях. І якщо у власника не виявиться діючих документів, йому необхідно або демонтувати кіоск самостійно, або це зробимо ми, але вже з накладенням штрафів за порушення правил благоустрою в місті. Сьогодні ще один об'єкт демонтують та відвезуть на склад. Якщо власник з'явиться, йому доведеться сплатити всі витрати, пов'язані з демонтажем, - розповів начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Віталій Лисенко.

Всього за рік - з листопада 2019 року - представникам інспекції спільно з районними адміністраціями та із залученням підрядників вдалося демонтувати понад 200 незаконних МАФів.

Нагадаємо, Запорізький міський голова Володимир Буряк поставив завдання навести порядок з самовільно встановленими кіосками. Щоденна робота ведеться одночасно у всіх районах міста.