У Запоріжжі продовжують підключати будинки до опалення

05.11.2020 14:50

Станом на ранок 5 листопада вже подано теплоносій до понад 90% багатоквартирних житлових будинків у Запоріжжі. Про це повідомили представники концерну «Міські теплові мережі», керуючих компаній «Місто для людей», «Мрія», «Запоріжремсервіс», «Наше місто». Це питання сьогодні обговорили на нараді, яку провів міський голова Володимир Буряк.

З понеділка у Запоріжжі розпочався опалювальний сезон. У першу чергу опалення почало надходити до шкіл, дитячих садків, медичних закладів. Концерн «Міські теплові мережі», керуючі компанії, які обслуговують житловий фонд, отримали завдання з 2 по 5 листопада подати тепло до всіх житлових будинків. Сьогодні представники концерну та управителі доповіли міському голові Володимиру Буряку про результати роботи станом на ранок 5 листопада.

Керівник КП «Запоріжремсервіс» Сергій Ращепкін повідомив, що підприємство обслуговує 831 будинок. Станом на ранок понад 90% з них вже з опаленням. Без тепла залишаються лише 57 будинків, переважно через виникнення аварійних ситуацій на внутрішньобудинкових або зовнішніх теплових мережах. Аварії оперативно ліквідовуються і 6 листопада ці багатоповерхівки мають бути з опаленням.

У керуючій компанії «Місто для людей» зазначили, що 94% їх житлового фонду вже з теплом – 616 будинків з 655. Аварійні бригади продовжують ліквідовувати пориви, які виникли у деяких будинках. Також є випадки відмови мешканців від включення опалення саме зараз. Представники компанії «Мрія» повідомили, що опалення включили у 95% будинків – 354 з 375. За інформацією КП «Наше місто», тепло вже є у 99 житлових будинках та гуртожитках з 109, які обслуговує підприємство. Робота продовжується. Хоча у кількох багатоповерхівках мешканці поки відмовилися від включення опалення.

- З ваших доповідей можна зробити висновок, що до понад 90% житлових будинків вже подано теплоносій. Можна очікувати, що 6 листопада всі багатоповерхівки будуть з теплом. За винятком тих випадків, коли мешканці поки відмовилися від включення опалення, або там, де голови ОСББ поки не визначилися з датою початку опалювального сезону. Однак після цього необхідно буде оперативно вирішувати проблему, коли з різних причин без опалення будуть окремі квартири, кімнати у житлових будинках, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що керуючі компанії не повинні чекати дзвінків мешканців до міського контакт-центру «15-80» зі скаргами. Вже зараз потрібно моніторити ситуацію зі стояками опалення, квартирами та кімнатами, які поки залишаються без тепла. Для цього необхідно спілкуватися з мешканцями, старшими по будинку. Важливо оперативно реагувати на такі ситуації.

- Зараз найголовніше питання – скільки часу потрібно для того, щоб вирішити цю проблему. Запоріжці не повинні сидіти з холодними батареями у квартирі або кімнаті, якщо тепло у будинку вже є. І нагадаю ще раз, оплачувати опалення запоріжці мають лише після того, як тепло з’явиться у їх квартирі, - заявив Володимир Буряк.

Нагадаємо, з 6 листопада запоріжці зможуть повідомляти про відсутність тепла у квартирі, окремій кімнаті до контакт-центру «15-80». Якщо опалення буде відсутнє з вини концерну «Міські теплові мережі», то там не нараховуватимуть оплату за цей період, якщо через керуючу компанію, то перерахунок буде здійснений за рахунок управителів.