Заклади Вознесенівського району перевірили на дотримання карантинних норм

05.11.2020 16:19

У місті тривають рейди мобільних груп, що здійснюють контроль за дотриманням карантинного режиму. До їх складу входять представники районних адміністрацій, Держпродспоживслужби, поліції та інспекції з благоустрою.

Сьогодні, 5 листопада, чергову перевірку було проведено у Вознесенівському районі, біля площі Профспілок. Фахівці мобільної групи завітали з ревізією до трьох закладів – продуктового супермаркету, аптеки та магазину, що реалізовує косметичні товари.

- Ми працюємо з самого початку карантину. За цей час було здійснено понад 700 рейдів. У першу чергу перевіряємо наявність масок та рукавичок у персоналу, дотримання соціальної дистанції в закладах, дивимось, чи є антисептики та інформаційні оголошення в залах. Перевіряємо документи щодо проведення щоденного температурного скринінгу в працівників, терміни придатності дезінфекційних засобів тощо, - розповіла фахівчиня Запорізького міського управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Катерина Острогляд.

За результатами рейду складаються протоколи, які розглядаються на адмінкомісії в Держпродспоживслужбі. Якщо є зафіксовані недоліки – виноситься постанова про правопорушення та накладається штраф у розмірі від 102 до 425 грн.

- За результатами сьогоднішнього рейду суттєвих порушень виявлено не було. Є зауваження щодо оновлення розмітки в закладах для дотримання соціальної дистанції. Персонал переважно дотримується маскового режиму, а от відвідувачі - не завжди, - зауважила Катерина Острогляд.

Нагадаємо, роботу мобільних груп з питань дотримання карантинного режиму в місті запроваджено з березня. Рейди проводяться в кожному з районів Запоріжжя.