Відзавтра пільговий проїзд для пенсіонерів буде призупинено

05.11.2020 16:49

Завтра, 6 листопада, буде призупинено дію пільгового проїзду для пенсіонерів за віком на період карантину. Відповідне рішення схвалили в ході 54-ї позачергової сесії депутати Запорізької міськради через активне поширення коронавірусної інфекції. При цьому право на безоплатний проїзд зберігається за тими категоріями населення, які мають таке право відповідно до низки законів України.

Так, з 6 листопада й до закінчення карантину право на безоплатний проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування залишається за особами пільгових категорій, визначених Законами України:

  • «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»;
  • «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
  • «Про охорону дитинства»;
  • «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист»;
  • «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей»;
  • «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні»;
  • «Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні».

Правом пільгового проїзду надалі користуються діти-сироти, а також діти, позбавлені батьківського піклування на підставі єдиного квитка, що видається департаментом освіти і науки Запорізької міської ради.

Відповідно до Закону України «Про Національну поліцію» поліцейський під час виконання службових повноважень користується безоплатно всіма видами громадського міського транспорту.

Продовжує діяти 50-відсоткова знижка учням закладів загальної середньої освіти всіх типів і форм власності (початкових шкіл, гімназій, ліцеїв тощо) у період навчального процесу.