Запорізьким перевізникам нагадали про необхідність дотримання карантину та правил перевезення пільговиків

06.11.2020 11:15

У Запоріжжі відбулась нарада з перевізниками, які обслуговують міські маршрути. Обговорювались питання дотримання водіями та пасажирами заходів санітарної безпеки, а також особливості перевезення містян пільгових категорій.

Нагадаємо, на позачерговій сесії Запорізької міської ради депутати прийняли рішення призупинити пільговий проїзд для пенсіонерів за віком. Воно набирає сили з 6 листопада. При цьому безоплатне користування міським транспортом для пільговиків, які мають таке право відповідно до низки законів України, зберігається. Також правом на 50-відсоткову знижку продовжують користуватися запорізькі школярі. І хоча старшокласники перейшли на дистанційне навчання, учні 1-4 класів продовжують відвідувати школи, тож мають сплачувати за проїзд лише половину його вартості.

Ще одне важливе питання, яке обговорювалось під час наради, це робота громадського транспорту в умовах переходу Запоріжжя до «червоної» зони.

- Ми зараз знаходимось в «помаранчевій» зоні, проте вже незабаром очікується перехід Запоріжжя до «червоної» зони за рівнем захворюваності. Наразі в міському транспорті діють вимоги попередніх рівнів епідемічної безпеки – перевезення пасажирів за кількістю місць для сидіння, з дотриманням маскового режиму. Після введення «червоного» рівня всі ці вимоги залишаються. Міський транспорт продовжить працювати, оскільки його роботу може бути призупинено тільки за окремим рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій України, – зазначив начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради Олександр Власюк.

Олександр Власюк наголосив для перевізників, що без маски не можна пускати пасажира в громадський транспорт. Також салони автобусів, тролейбусів та трамваїв мають щоденно дезінфікувати. Окрім цього, очільник управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку закликав автоперевізників дотримуватись графіків роботи маршрутів, які прописані в договорах, особливо у вечірній час.