У Запоріжжі триває підготовка житлового фонду до зими

06.11.2020 15:48

Фахівці керуючої компанії «Місто для людей» перевіряють готовність житлових будинків, які знаходяться в їх управлінні, до осінньо-зимового періоду. За потреби проводять заміну внутрішньобудинкових мереж, а також поточні ремонти. Сьогодні, 6 листопада, зокрема розпочали заміну даху в двоповерхівці за адресою вул. Кияшка, 6, що в Дніпровському районі.

Жителі цього багатоквартирного будинку не визначилися з формою управління. За результатами конкурсу в 2017 році він перейшов в обслуговування керуючої компанії «Місто для людей». Вже за рік місцеві вирішили переукласти типовий договір на індивідуальний, який враховує всі особливості житлової будівлі.

Втім, замість розширення переліку пропонованих послуг, жителі двоповерхівки по вул. Кияшка, 6 його скоротили. Зокрема відмовилися від прибирання, дератизації та дезінсекції. Сплачують сумлінно згідно з тарифом 2,03 грн за квадратний метр.

У передвісті зими вирішили якнайшвидше замінити старе покриття даху, яке б не витримало несприятливих погодних умов – дощу та снігу.

- Звісно, з такими невеликими темпами дуже важко було накопичити кошти для ремонту покрівлі. Мешканці частини будинку самотужки її відремонтували, не стали чекати доки накопичаться кошти. Але інша частина також потребувала ремонту, ми бачили, що дуже зношений шифер, від мешканців надходили звернення. Компанія вимушена була інвестувати кошти в цей ремонт, накопичувального фонду було недостатньо, але ми пішли назустріч людям, - зазначила прессекретарка керуючої компанії «Місто для людей» Валерія Ситник.

Загалом за цією адресою буде замінено більше 250 кв. м шиферної покрівлі. Впоратися фахівці керуючої компанії налаштовані найближчим часом.