Володимир Буряк вимагає від житловиків працювати у вихідні дні

06.11.2020 16:45

У вихідні дні керуючі компанії працюватимуть у посиленому режимі. Головне завдання – запуск стояків опалення, до яких потрапило повітря під час подачі тепла, ліквідація поривів, які виникатимуть на мережах. Також у вихідні дні у посиленому режимі продовжать працювати і аварійні бригади концерну «Міські теплові мережі», щоб усувати можливі аварійні ситуації. Таке завдання сьогодні поставив міський голова Володимир Буряк.

Більшість запорізьких будинків вже отримали теплоносій. За винятком частини ОСББ, керівники яких поки прийняли рішення не включати опалення, а також будинків, мешканці яких також поки відмовилися від подачі тепла. Також продовжується ліквідація кількох незначних аварій на зовнішніх теплових мережах та внутрішньобудинкових мережах. Про це сьогодні відзвітували міському голові Володимиру Буряку представники концерну «Міські теплові мережі» та керуючих компаній.

Контакт-центр «15-80» вже почав приймати заявки щодо відсутності опалення в окремих кімнатах, квартирах. За словами спеціалістів, їх менше, ніж минулого року, але все ж достатньо. Керуючі компанії вже розпочали виконувати роботи за цими зверненнями. Перші заявки вже закриті, опалення подане до частини проблемних стояків. Робота продовжується.

Міський голова Володимир Буряк наголосив, що зараз одне з головних завдань житловиків - «запустити» стояки опалення, які поки не працюють, переважно через потрапляння повітря. У результаті частина квартир, кімнат у житлових будинках залишається без тепла.

- Звертаю увагу всіх. Бригади керуючих компаній, концерну «Міські теплові мережі» продовжують працювати у вихідні дні. Завдання не лише ліквідація можливих аварій, але й відновлення роботи «проблемних» стояків опалення, до яких потрапило повітря. Керівники профільних служб також працюють, особисто контролюючи цю роботу, - заявив Володимир Буряк.

Представники керуючих компаній запевнили, що бригади продовжуватимуть працювати у вихідні дні. Будуть задіяні і додаткові бригади, які були сформовані на період початку опалювального сезону. Аналогічно працюватимуть і аварійні бригади концерну «Міські теплові мережі».

- Керуючим компаніям, концерну «Міські теплові мережі» у вихідні дні також бути постійно на зв’язку з контакт-центром «15-80». Завдання оперативно реагувати на звернення громадян та інформувати про виконані роботи, - сказав Володимир Буряк.

Під час наради зазначалося, що проблемою залишається ситуація у частині будинків ОСББ. Керівники об’єднань співвласників приймають рішення відкласти початок включення опалення. У той же час мешканці таких будинків звертаються до міських служб зі скаргами на холод у квартирах, заявами про необхідність включити опалення.

Нагадаємо також, запоріжці платитимуть лише за отримане тепло. У разі відсутності опалення у квартирі або окремій кімнаті про це необхідно повідомити контакт-центр «15-80». Якщо опалення відсутнє з вини концерну «Міські теплові мережі», то він не повинен виставляти рахунки за тепло. Якщо з вини керуючої компанії, то перерахунок має здійснити управитель за власний кошт.