Триває капітальне оновлення будівлі управління соцзахисту у Заводському районі

09.11.2020 16:40

Наразі за адресою вул. Аматорська, 56 майже завершено першу чергу робіт, у межах якої вдалось фактично повністю реконструювати другий поверх установи.

У 2020 році приміщенню управління соцзахисту у Заводському районі виповнюється 70 років. Будівля вже давно потребувала капітального відновлення, яке вдалось реалізувати цьогоріч завдяки спеціальній міській програмі з проведення ремонтів та оновлення матеріально-технічної бази таких установ. Наразі вже майже завершена перша черга реконструкції, яка включала у себе повноцінний ремонт другого поверху будівлі – із оновленням комунікацій, вирівнюванням та фарбуванням стін, встановленням нових дверей та вікон, укладанням лінолеуму тощо. Вже до кінця поточного року працівники установи зможуть переїхати у відремонтовані кабінети, після чого підрядник візьметься за оновлення лівого крила першого поверху. Вартість першої черги робіт – майже 2,2 млн гривень.

- Соціальний захист відіграє велику роль у нашому суспільстві, до фахівців цих установ за допомогою звертається чимало людей. Дуже важливо, щоб і місцеві працівники, і відвідувачі перебували у гідних умовах. Міська влада це розуміє, тому вже не перший рік у Запоріжжі триває реалізації відповідних програм з проведення ремонтів, закупівлі нового обладнання, автоматизації робочого процесу. Наразі усі наші управління мають у своєму розпорядженні й службові машини для здійснення робочих виїздів, - розповів заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

Загалом у Запоріжжі проведено ремонти вже у 5 будівлях управлінь соцзахисту. Після завершення оновлення приміщення у Заводському районі заплановано розпочати ремонт в управлінні Вознесенівського району. Головна мета таких робіт - надання соціальних послуг у сучасних та комфортних умовах в кожному районі міста. 

Нагадаємо, наразі, у зв’язку з діючим у країні карантином, прийом в управліннях соцзахисту здійснюється у дистанційному режимі.

- Відвідувачі в телефонному режимі або через спеціальний портал заповнюють документацію, отримують необхідні консультації. Після чого фахівець призначає час, коли людина приходить і просто підписує заповнені вдома бланки. У роботі, звичайно, ми намагаємося мінімізувати контакти, дотримуємося необхідних санітарних вимог та дистанції, але і людей без життєво необхідних для них послуг не залишаємо, - зазначив начальник управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по Заводському району Олексій Кравець.