Звернення міського голови Володимира Буряка щодо переходу Запоріжжя до «червоної зони»

09.11.2020 17:00

З понеділка Запоріжжя увійшло до «червоної зони» за рівнем захворюваності коронавірусною інфекцією. У зв’язку з цим у місті посилюються деякі карантинні обмеження, продовжується підготовка додаткових місць для хворих коронавірусом у лікарнях. З приводу ситуації, яка склалася, до запоріжців звернувся міський голова Володимир Буряк, який закликав містян дотримуватися карантинних обмежень та не ризикувати власним життям та здоров’ям.

Міський голова Володимир Буряк подякував запоріжцям за підтримку на виборах, яка дозволила йому продовжити працювати на посаді міського голови. Володимир Буряк наголосив, що святкувати зараз ніколи, адже місто опинилося перед багатьма викликами через пандемію коронавірусу. Запоріжжя перейшло у «червону зону» через зростання кількості хворих.

Міський голова наголосив, що останнім часом у Запоріжжі багато зроблено для розвитку медицини. У роботі знаходиться нове обладнання – 34 сучасні апарати штучної вентиляції легень, які цього року вже придбали, 53 монітори пацієнта, а також 6 апаратів УЗД експертного класу, 2 цифрових пересувних рентген-апарати, пульсоксиметри, аналізатори газу крові та інше. На позачерговій сесії міської ради, яка відбулася нещодавно, виділені додаткові кошти. Це дозволить придбати ще 15 апаратів ШВЛ і моніторів пацієнта, три пересувних цифрових рентген-апарати, 100 одиниць кисневих концентраторів тощо.

Володимир Буряк нагадав запоріжцям, як Запоріжжя житиме в умовах «червоної зони», які карантинні обмеження будуть діяти у місті. Міський голова закликав містян дотримуватись карантинних правил, адже це необхідно для того, щоб зберегти життя та здоров’я людей.

З повним текстом звернення міського голови можна ознайомитися на публічній сторінці Володимира Буряка у соціальній мережі «Фейсбук».