У Заводському районі прибирають приватний сектор від сміття

10.11.2020 16:45

У всіх районах Запоріжжя тривають планові роботи з приведення територій до належного санітарного стану. В тому числі сьогодні в Заводському районі вчергове розбирали стихійне звалище сміття в приватному секторі на перетині вулиць Гончара та Марганцевої.

За словами представників райадміністрації, сміття на цьому об'єкті прибирають вже втретє за рік. Воно тут постійно з'являється на місці пустища, куди місцеві жителі зносять гілля, будівельне і побутове сміття. Розчищенням території займається фірма-підрядник. Працюють за гроші, виділені з міського бюджету.

- Ця адреса – одна з тих, де регулярно накопичується сміття. Все тому, що багато жителів приватного сектора не хочуть укладати договори з підприємствами з вивозу ТПВ. І замість цього зносять відходи на вільну територію. Потім на її розчищення йдуть великі кошти з міського бюджету. Так, цього року для Заводського району виділено 511 тисяч гривень - для вивезення 700 тонн сміття. Однак цих коштів не вистачило, щоб охопити всі проблемні точки, тому район отримав дофінансування в розмірі 375 тисяч гривень - ще для 514 тонн відходів. За п'ять років на боротьбу зі стихійними звалищами в районі з міського бюджету витрачено понад 4,5 млн грн, які можна було спрямувати на благоустрій та інфраструктуру, - розповів начальник відділу житлово-комунального господарства Заводської райадміністрації Олександр Юрков.

Представники райадміністрації кажуть, що щорічно доводиться прибирати одні й ті ж адреси. Місцевих жителів просять дбайливіше ставитися до своїх територій, укласти договори з компаніями з вивезення ТПВ.

Всього протягом року вже прибрали 16 адрес. У планах - ще 6-7 проблемних точок.