У Запоріжжі добігає кінця ремонт вхідної групи в одному з лікувальних закладів

11.11.2020 14:05

У Запоріжжі чимала увага приділяється розвитку галузі охорони здоров’я. Поліпшуються мови перебування хворих у медзакладах, оновлюється й матеріально-технічна база. Так, позитивні зміни ще два роки тому почалися у Центрі первинної медико-санітарної допомоги №5, що у Хортицькому районі. Був виконаний капітальний ремонт у приміщеннях, нині завершується облаштування вхідної групи. З перебігом робіт сьогодні, 11 листопада, ознайомився заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Центр первинної медико-санітарної допомоги № 5 обслуговує близько 114 тис. мешканців Хортицького району, з них 98 тис. дорослих, ще 18 тис. – дітей. Медичний заклад у своєму складі має 3 дитячих амбулаторії, які функціонують при поліклініці 5-ої міської дитячої лікарні по вул. Новгородській, 24а. Одна відокремлена доросла амбулаторія знаходиться за адресою бул. Будівельників, 7, ще 5 – розташували у будівлі за адресою вул. Запорізького козацтва, 25.

Саме тут, ще два роки тому, виникла необхідність покращення умов перебування пацієнтів і роботи медиків. Самій будівлі по вул. Запорізького козацтва, 25 більше 40 років, тож проведення ремонтних робіт було вкрай необхідним.

- Роботи виконуються поетапно. Стартували ще у 2018 році, почали з облицювання будівлі, яка тепер має охайний й доглянутий вигляд. Ремонтні роботи тривають і понині. Зараз добігає кінця облаштування вхідної групи, який передбачає укладання плитки, будівництво пандуса для маломобільних груп населення – людей з інвалідністю, адже доступ до поліклініки повинен бути зручним та комфортним, - розповіла директорка КНП «Запорізький ЦПМСД № 5» Ганна Міхантьєва.

Первинна ланка медицини фінансується переважно з держбюджету - у зв’язку з реформуванням галузі охорони здоров’я. Перш за все, це стосується заробітних плат медиків. Втім, міська влада продовжує створювати необхідні умови для її належного функціонування. Так, за рахунок бюджету міста виконуються капітальні ремонти та реконструкції медичних закладів.

- В нас реалізується програма з розбудови саме первинної ланки, амбулаторій сімейних лікарів. Близько 10-ти з них були заново збудовані, або ж відремонтовані – зокрема, у Шевченківському та Комунарському районах. Сьогодні, ремонт у будівлі по вул. Запорізького козацтва, 25 вийшов на завершальну стадію. Тут виконана термомодернізація - утеплення, відремонтована покрівля, каналізація, доробляємо також сходи й пандус. Це дозволить відкрити відокремлений вхід для того, щоб розвести потік пацієнтів з температорую й ознаками ковіду від тих, хто звертається за іншими напрямками медичних послуг, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Загальна вартість проєкту складає понад 20 млн грн. Підрядники обіцяють завершити роботи на початку грудня. У планах, за сприятливих погодних умов, виконати також благоустрій довколишньої території - облаштувати пішохідну зону й тротуари.