У Запоріжжі на дотримання карантинних вимог перевірили один з найбільших торговельних центрів

11.11.2020 15:00

У місті тривають рейди мобільних груп, що здійснюють контроль за дотриманням карантинного режиму. До їх складу входять представники районних адміністрацій, Держпродспоживслужби, поліції та інспекції з благоустрою.

Сьогодні, 11 листопада, чергову перевірку було проведено в Олександрівському районі. Члени робочої групи відвідали один з великих торговельних комплексів та провели ревізію у чотирьох закладах – магазинах ювелірних прикрас, косметики, одягу, а також у тютюновій крамниці.

Під час рейдів особлива увага приділяється наявності у приміщеннях антисептиків та перевірці, як працівники й відвідувачі дотримуються маскового режиму та соціальної дистанції, чи проводиться температурний скринінг. Також фахівці мобільної групи переглядають журнали, в яких записують інформацію про проведення вологого прибирання. За результатами рейду складаються протоколи, які розглядаються на адмінкомісії в Держпродспоживслужбі. Якщо зафіксовані недоліки не усувають – виноситься постанова про правопорушення та накладається штраф у розмірі від 102 до 425 грн.

Так, у трьох з перевірених магазинів суттєвих порушень не виявлено, а ось до ювелірної крамниці були зауваження стосовно проведення дезінфекції приміщення. Їх зафіксували та розглянуть на засіданні адміністративної комісії в Держпродспоживслужбі.

Загалом, починаючи з березня, в Олександрівському районі було перевірено майже 3 тисячі об’єктів.

- Рейди щодо дотримання карантинних вимог в Олександрівському районі проводяться постійно. Ми перевіряємо об’єкти не один раз, багато з них інспектуємо повторно. Серед порушень, які найчастіше виявляли під час рейдів – відсутність дезінфікуючих засобів, недотримання соціальної дистанції та маскового режиму. На сьогодні за цими порушеннями складені більше 280 актів. Наша мета - не штрафувати порушників, а закликати всіх сумлінно виконувати карантинні норми. Це безпека наших мешканців, - наголосив голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.

Валерій Мостовий зазначив, що підприємці та жителі району з розумінням ставляться до встановлених обмежень та прагнуть їх дотримуватися.